Kythéra

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (7)
Ritkán történik ilyen, de most itt van megint egy élet közeli film, aminek női főszereplője van.
A film többek között attól élet közeli, hogy főhőse nem dramaturg, színésznő, bankár vagy üzletasszony, hanem olyan dolgozó nő, akikből az előbbieknél sokkal több él ebben az országban, a rendezők nagy részének azonban mégis nagyon ritkán jut eszükbe róluk történetet mesélni. Miért is van az, hogy a főhősök rendszerint hajléktalanok vagy felső középosztálybeliek? 
 
Nos, ezt a problémát itt nincs hely megoldani, úgyhogy inkább örülök ennek a filmnek, és mindenki figyelmébe ajánlom, aki kedveli a feltűnősködés nélkül elmesélt, elgondolkodtató történeteket. Csilla (Kovács Kata) és Bandi (Tóth András Ernő) életében ugyanis nincsenek nagy és viharos fordulatok. Hétköznapi dolgozó emberek ők. Egyszerű vágyaik vannak (görögországi nyaralás, a régi Skodát régi Opelre cserélni), amik azért válnak nyomasztóvá és megalázóan kisszerűvé, mert a médiában látott csillogó, álságos képekkel kellene vetélkedniük. Csilla kicsit álmodozó, érzékeny alkat, Bandi ellenben a felelősségvállalás elől menekülni próbáló, esténként sört vedelő esetlen medve. Nem sok közös van tehát bennük, de Csilla láthatóan sok kompromisszumra képes lenne azért, hogy mégis működjön ez a kapcsolat, s a közös boldogságot számára egy Kythéra szigetére tervezett nyaralás testesíti meg. Az élet azonban közbeszól, és olyan választás elé állítja a párt, ami ezúttal kapcsolatuk valódi próbája lesz. 
Odor Emília
2007.03.01
|
magyar filmdráma, 78 perc, 2006
Kamaradráma a szerelem szürke, reménytelen elmúlásáról; egy fiatal pár reklámok, prospektusok, olcsó kvízműsorok és tévés futballmeccsek között megélt életéből. Az Eső után rendezőjének filmje.
Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2007. március 8.
(6 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:10
A talaj a lábam alatt
osztrák film, 2019
18:15
Szerelemmel fűszerezve
amerikai romantikus film, 2019
18:15
Só, bors, szerelem
amerikai romantikus vígjáték, 2017
18:20
Mission: Impossible - Fantom protokoll
amerikai akciófilm , 2011
18:40
Rossz társaság
amerikai akcióvígjáték, 2002
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.