A család kicsi kincse

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (51)
Akár megkapta a legjobb film Oscarját, akár nem (mire e sorok megjelennek, kiderül), A család kicsi kincse maga is kicsi kincs az egész családnak, azaz majdnem az egész családnak, hiszen ahhoz képest, hogy a sok cinizmus után a végére egész pofás kis üzenet kerekedik a családi összetartás fontosságáról, a droggal és szexuális szokásokkal kapcsolatos mozzanatok bőven elérik, hogy ne családbarát korhatárral fusson a film.
Jonathan Dayton és Valerie Faris kliprendezők első nagyjátékfilmje kíméletlen következetességgel szedi ízekre a kényelemben, ugyanakkor mélységes frusztrációban élő, tipikus mai és nem feltétlenül tipikusan amerikai családot, ahol (elsőre legalábbis úgy tűnik) mindenki utál mindenkit, saját magát is beleértve. Az apuka (Greg Kinnear) saját motivációs tréninggel akar befutni, de nem nagyon sikerül, a kamasz fiú Nietsche nevében néma utálatba burkolózik, a család kicsi lánya pedig szépségkirálynő szeretne lenni, habár nem kifejezetten az a típus. Az anyukának (Toni Colette), ha ez nem volna elég, ráadásul nyakába szakad öngyilkos hajlamú, homoszexuális értelmiségi öccse, no meg a szexőrült nagypapa. Ez a társaság indul el egy leszakadt Volkswagen mikrobuszon, keresztül Új-Mexikó országútjain a szépségverseny felé, ahová a kislány mégis bejutott valahogy. 
 
Ziccer nem marad kihasználatlan, és miközben végighahotázzuk a csetlés-botlással teli road movie-t, még meg is szeretjük ezeket a válogatott lúzereket, és valójában persze ez a lényeg. 
 
nelson
2007.02.15
|
Little Miss Sunshine
amerikai szatíra, 101 perc, 2006
Problémás tagokból álló család szépségversenyre viszi csúnyácska kislányát. Maróan gúnyos szatíra a balfácánságról, pozitív végkicsengéssel.
Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. február 22.
(11 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
18:15
Csábító nyári gyakorlat
amerikai-kanadai romantikus film, 2016
18:20
Az árnyéktalan rúgás mestere
kínai kungfufilm, 2016
18:25
Jackie Chan: A botcsinálta gengszter
hongkongi akcióvígjáték, 1989
18:40
18:45
Túszdráma
amerikai-német akcióthriller, 2005
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.