Öszödik pecsét

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (39)
Aki látta vagy olvasta A Da Vinci-kódot, tudja, hogy minden mindennel összefügg: egy XV. századi festmény, annak alkotója, a templomos lovagrend, a Szent Grál, sőt maga Jézus Krisztus személyesen is befolyással lehet egy XXI. századi ifjú hölgy életére.
Aki pedig ismeri a Stefanovics Angéla-Kálmánchelyi Zoltán-Végh Zsolt alkotótrió korábbi munkáját, nevezetesen a Legkisebb film a legnagyobb magyarról, avagy ha nincs kéz, nincs csoki címűt, az azt is tudja, hogy az önfeledt amatőrfilmes szórakoz(tat)ás (Szegény Peti nagymamája, Pesti mese: Óz, a nagy varázsló, uristen@menny.hu, Libiomfi) mellett filmeseink szeretnek az aktuális társadalmi-politikai jelenségekre is reagálni. 
 
Tehát A Da Vinci-kód-beli Sion rend-Az utolsó vacsora-templomos lovagrend-Sir Isaac Newton-Rosslyn-kápolna vonal mintájára az Öszödik pecsétben egy fantasztikus álskandináv narráció segítségével egy Mona Lisának öltözött orosz kisfiútól Nostradamuson (és az igazi nagy jóson, Puszradamuson) keresztül eljutunk egészen az őszödi beszédig, és kiderül, mi az igazi kapcsolat Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor között, hogy ki mozgatja valójában a szálakat és hogy mindehhez mi köze van Da Vinci Mona Lisájának és a modellként szolgált Gioconda asszonynak. De nem kell megijedni: az abszurd humor még ebbe a látszólag komoly témába is belefér, és ugyanolyan jól fogunk szórakozni, mint a Stefanovics-Kálmánchelyi-Végh trió bármely korábbi filmjén. Szemünket pedig az áldokumentumfilm Budapest tévés effektjei kápráztatják majd el. 
 
fürkész
2007.02.23
|
magyar áldokumentumfilm, 31 perc, 2007
Az uristen@menny.hu és a Libiomfi alkotói egy skandináv áldokumentumfilmben tárják föl a rejtett összefüggéseket Mona Lisa mosolya, Nostradamus titka és az öszödi beszéd között...
Forgalmazza: Libiomfilm
Bemutató: 2007. március 1.

Kapcsolódó cikkek

(3 kép)


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Megérkezett a Walt Disney animációs stúdiójának újabb térdcsapkodóan vicces és kreatív kalandfilmje, a Ralph lezúzza a netet!
Filmek a TV-ben
18:25
A Sárkánykapu repülő kardjai
kínai akciófilm, 2011
18:25
Miss Hanoi
cseh krimi, 2018
18:30
Kemény ügy
ausztrál kalandfilm, 2017 (feliratos)
18:30
Scooby-Doo: Kék Sólyom maszkja
amerikai animációs film, 2012
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.