Orvlövész

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (75)
A Denzel Washington számára Oscar-díjat hozó Kiképzés rendezésével globális elismerést szerzett akciórendező, Antoine Fuqua a Pentagon ügyfélkapcsolati osztályának kézjegyét is magán viselő A Nap könnyei című propagandadrámával kis híján leírta magát a jó ízlésű filmrajongók körében, ám Keira Knightley inas testének csatába bocsátásával (Arthur király) és legújabb filmjével részben jóvátette hibáját.
Az Orvlövész úgy kezdődik, ahogy egy régi vágású akciókrimitől elvárható: a szuperképzett mesterlövész hegyi faházában piheni a legutóbbi bevetés fáradalmait, amikor megjelenik a tornácon pár gyanús szövetségi arc, és - a hősünkön található lelki patrióta gomb benyomásával - az elnök ellen tervezett merénylet megakadályozására kérik fel. Bob Lee Swagger (ez a becsületes neve) bele is megy a balhéba, és hamar egy gyilkos összeesküvés csalijaként ismer magára: nyomában a komplett rendőrséggel, az FBI-jal és az őt beszervező titkos szervezet kegyetlen verőembereivel. 
 
Nem véletlenül Mark Wahlberg kapta a film címszerepét, hiszen a tudásával McGyvert, a Csipet Csapatot és Rambót is lepipáló marcona katona egy kis hátszéllel akár Irakot is lerohanná, és ennek a figurának eljátszásához bizony kell némi hadisárm és meggyőző erő. Márpedig Wahlberg rendelkezik annyi mimikai és harcművészeti tudással, hogy elhitesse a nézőkkel: ő a kiválasztott. A kissé sablonos, de pazar akciójeleneteknek és a karizmatikus főszereplőnek köszönhetően pedig azt is hajlamosak leszünk megbocsátani, hogy a történet végkicsengése erkölcsileg nem kevéssé aggályos. 
csmozi
2007.04.11
|
Shooter
amerikai akcióthriller, 124 perc, 2007
A túlképzett tengerészgyalogos orvlövészt gyanús szövetségiek egy elnök elleni merénylet megakadályozására kérik fel, de egyhamar csalit csinálnak belőle. Hősünk egyszemélyes hadseregként számol le ellenfeleivel.
Rendező:

Antoine Fuqua

Színész:

Mark Wahlberg
(Bob Lee Swagger)

Michael Pena
(Nick Memphis)

Danny Glover
(Isaac Johnson ezredes)

Kate Mara
(Sarah Fenn)

Elias Koteas
(Jack Payne)

Rhona Mitra
(Alourdes Galindo)

Serbedzija Rade
(Michael Sandor)

Ned Beatty
(Charles F. Meachum szenátor)

Jonathan Walker
(Louis Dobbler)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2007. április 19.
(8 kép)


Film premierek

Bajnokok

spanyol vígdráma, 124 perc, 2018

Annabelle 3.

amerikai horror, 106 perc, 2019

Yesterday

angol musical, 116 perc, 2019
Játék
A legendás Spike Lee rendezésében érkezik ez az elképesztő igaz történet, amely egy valódi amerikai hősről mesél.
Filmek a TV-ben
H
24
K
25
Sze
26
18:05
Dr. Hope: Egy asszony nem adja fel 2.
német életrajzi filmdráma, 2009
18:30
Karate kölyök
amerikai családi film, 1984
18:30
Scooby-Doo! Abrakadabra
amerikai animációs film, 2010
18:30
Kate és Leopold
amerikai romantikus film, 2001
18:45
A Riviéra vadorzói
amerikai vígjáték, 1988
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.