Fedezd Fel Forrestert!

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (3)
Van az úgy, hogy egy rendező kétszer forgatja le ugyanazon művét, és csak igen keveseknek tűnik fel. Míg példának okáért Woody Allen a Bűnök és vétkeket vette fel újra, addig Gus Van Saint a Good Will Huntingnak futott neki még egy alkalommal.

Legalábbis az alapmotívum tekintetében mindenképpen: adott ugyanis egy gödörbe jutott mentor és egy ifjú pártfogolt, akik a kezdeti súrlódások után kölcsönös lelkisegély-szolgálatként funkcionálnak. Ám hatványozott deja vu érzés ide vagy oda, a mozi ennek dacára is működik.

 

A Pulitzer-díjas regényíró, William Forrester mindig is izgalmas személyiség volt. A semmiből bukkant fel negyven évvel ezelőtt, és nagysikerű regénye megírása után ugyanolyan gyorsan el istűnt a nyilvánosság elől. A környék remetéjeként ismert őszes hajú író különc viselkedése mindenki számára talány. Amikor az afro-amerikai Jamal bemászik Forrester lakásába és véletlenül ott hagyja saját irományaival teli hátizsákját az események mindkettőjük számára nem várt fordulatot vesznek.

kirsch
2011.07.20
|
Finding Forrester
amerikai filmdráma, 137 perc, 2000
A Pulitzer-díjas, negyven éve rejtőzködő író és a tehetséges, ifjú írójelölt furcsa barátsága az Otthonom, Idaho rendezőjétől.
Rendező:

Gus Van Sant

(9 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
05:20
Babi kávézója
I. évad, 106. rész: A varázslatos málnás parfé
05:30
Szuper Szárny
II. évad, 206. rész: Kerge fakecskék / Rhonda családi bulija
05:55
Láng és a szuperverdák
I. évad, 101. rész: A dicsőség Lángja (1. rész)
06:20
Mancs őrjárat
II. évad, 216. rész: A Tüzijáték Megmentése
06:35
Mancs őrjárat
II. évad, 216. rész: A Bébicsősz-Kaland
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.