A sötétség leple

olvasói
6/10 (1)
Gyerekkorunk horrorfilmjeinek elengedhetelen szereplője volt az álarcos gyilkos láncfűrésszel, de legalább egy jó nagy rozsdás bökővel. Manapság viszont koravén kisgyereket illik szerepeltetni, amihez persze a gyerekpszichológusoknak nyilván lenne pár szava.


Most viszont végre találkozik az old school és az új trend - maszkos rém riogat karikás szemű kisfiút! Az úgy történt, hogy a kedves kisváros lakói annak idején tévedésből végeztek ki egy idős hölgyet, aki holtában visszajár, hogy begyűjtse a gyerekek utolsó tejfogát. Annak a gyereknek pedig, aki eközben kiles a takaró alól, annyi, ahogy másnak is, aki megpillantja a porcelán álarcos feketeséget. Hősünk, Kyle (Chaney Kley) annak idején megúszta a találkozást, s most visszatér, hogy segítsen gyerekkori szerelme, Caitlin (Emma Caulfield) öccsének, aki szintén találkozott a "nénivel". Persze senki nem hisz nekik, bár egyre több bizonyíték és hulla szól mellettük.Óriási meglepetésre senki ne számítson, a film pont olyan egyszerű, mint a története, mivel az elsőfilmes rendező és szintén elsőfilmes színészcsapata megmarad a műfaj jól bevált elemeinél. Van jól kidolgozott "előijesztés", a megfelelő pillanatban alszik ki a lámpa, hullanak a mellékszereplők és jó sokáig elbujtatják a szörnyet. Onnantól kezdve, hogy végre megpillantjuk a Fogtündért, már nem is tűnik félelmetesnek, de hála a hatásos hang- és fényeffekteknek, még ekkor is a fülünkre tapasztott kézzel ülünk a sötét moziban, bár a dolog messze nem olyan hatásos, hogy még utána is féljünk a sötétben.
Vízer
2003.06.05
|
Darkness Falls
amerikai horror, 85 perc, 2003
Darkness Falls városában 150 éve kísért "Fogtündér" Matilda szelleme, szörgyű látomásokkal gyötörve a gyerekeket. Most azonban kiderül: Matilda nem képzelődés, hanem véres valóság.
(4 kép)


Film premierek

Übergáz

amerikai akcióvígjáték, 93 perc, 2019

Együtt megyünk

francia vígdráma, 132 perc, 2019

Szerelem második látásra

francia vígjáték, 117 perc, 2019

Szupercella 3.: Az Ördögverem

amerikai akciófilm, 97 perc, 2019
Játék
Válogatás az elmúlt öt esztendő kimagasló hazai építészeti eredményeiből.
Filmek a TV-ben
20:30
Mindhalálig zene
amerikai musical, 1979
20:30
A láthatatlan tesó
amerikai vígjáték, 2015
21:00
Istenek fegyverzete
hongkongi akcióvígjáték, 1987
21:00
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
21:00
Nagyfater elszabadul
amerikai vígjáték, 2016
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.