A kék lagúna

est.hu:
4/10
|
olvasói
9/10 (77)
A kék lagúna Robinson történetének találkozása Ádám és Éva sztorijával. Ha azt mondom, hogy giccses, még finoman fogalmaztam.
A közhiedelemmel ellentétben a remake-et nem a kilencvenes évek elején találták ki. Az 1980-ban készült film Frank Launder 1949-es klasszikusának feldolgozása. Az ötlet nem Launder fejéből pattant ki, A kék lagúna első verzióját 1923-ban készítették Angliában. Mondanom sem kell, hogy ez utóbbi két verzióból teljesen hiányzik a modern változatban gyakran előforduló meztelenkedés, és a maszturbációra sem volt utalás bennük.

Persze azért a 80-as feldolgozásban sem vitték túlzásba a dolgot, hiszen a női főszereplő, Brooke Shields akkoriban még csak 14 éves volt. A később idollá vált színésznő hosszú haját forgatáskor a melléhez ragasztották, és a legtöbb meztelen jelenetben egy dublőr helyettesítette.

A film két hajótörést szenvedő gyermekről szól (egy fiú és egy lány), akik egy lakatlan szigeten cseperednek fel és válnak szülővé. Ráadásul a végén még meg is mentik őket.

fujisan
2007.07.11
|
The Blue Lagoon
amerikai kalandfilm, 99 perc, 1980
Rendező:

Randal Kleiser

Színész:

Brooke Shields
(Emmeline)

Christopher Atkins
(Richard)

William Daniels
(Arthur Lestrange)

Leo McKern
(Paddy Button)

(10 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.