Vigyázz, kész, szörf!

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (84)
Statisztikailag minden évben születik egy rajzfilmfigura, aki makacsságával és tehetségével majdnem a csúcsra tör, csakhogy útközben találkozik egy nagy öreggel, aki felfedi előtte az élet és a versengés igazi értelmét, így hősünk a film végére a második hellyel is nagyon boldog lehet.
Tavaly egy Villám McQueen nevű versenyautónak (Verdák) jutott ez a szerep, idén Cody, a szörföző pingvin a befutó, jövőre pedig talán egy Zománcka nevű elektromos fogkefe mutathatja be a gyakorlatot. Olyan ez, mint a mosogatás - időről időre valakinek el kell végeznie. 
 
És miként a mosogatást, ezt is lehet jól csinálni: Cody például egész tisztességesen teljesít, mondhatni alig hagy zsírfoltokat a poharak csillogó felületén, köszönhetően a nem túl ötletes forgatókönyv jól eltalált figuráinak, a rendezői koncepciónak és a sport örökké hálás témájának. A Pin Gú szigeten rendezett Nagy Zé emlékverseny antarktiszi versenyzőjének kalandjait ugyanis egy dokumentumfilmes stáb kameráján keresztül követhetjük, így akció közben nemcsak a hippicsirkével és a szép vízimentő-madárlánnyal találkozhatunk, de egy sor tévés effekttel is, és a Sumák dumákból kölcsönzött nyilatkozó állatfejekkel. Az animációval sincsen itt semmi gond, hiszen ma már ciki lenne a pixeles hullám, és megvan az a humortempó is, ami a tévémaci utáni generációnál elengedhetetlen, a film egészében véve mégsem kóser. És nem azért, mert a rabbi nem szentelte fel a tengert, hanem mert összességében tényleg nem nyújt többet egy átlagos sportdokumentumfilmnél. Pedig annál sokkal több munka van benne... 
 
csmozi
2007.08.09
|
Surf's Up
amerikai animációs film, 88 perc, 2007
Egy sarki pingvin kalandjai a legrangosabb trópusi szörfbajnokságon, avagy nagy hullámok és még nagyobb tanulságok a számítógép tolmácsolásában.
Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. augusztus 16.
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.