A bűn színe

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (10)
Sürgős bejelentést tesz a rendőrségen egy rémült, sebzett tenyerű fehér fiatalasszony. Az egyedülálló Brenda Martin szerint egy titokzatos fekete férfi elrabolta a személygépkocsiját, ...
...azt azonban csak hosszas faggatás után árulja el, hogy az eltűnt kocsiban volt négyéves kisfia is. Mivel az eset a Freedomland nevű, feketék lakta lakótelep közelében történt, a rendőrség automatikusan ott élő elkövetőt feltételez és nagy erőkkel kutatásba kezd, ami felháborítja a közösség lakóit – okkal vagy ok nélkül, de ha fekete az áldozat, akkor a rend őrei többnyire ki sem vonulnak. Az üggyel egy színes bőrű rendőrt, Lorenzo Council detektívet bízzák meg, aki azonnal két tűz közé kerül, és azt is sejteni kezdi, hogy az anya nem mindenben mond igazat.  
 
Hollywood legszorgalmasabb színésze Samuel L. Jackson már tapasztalt a faji kérdéseket boncolgatók filmek terén – lásd a Joel Schumacher rendezte  Ha ölni kell –, és itt szerencsére nem a hosszú évek óta erőltetett lazasággal hozott hipercool motherfucker fazont hozza, amit már amúgy is fényesre koptatott. Jackson itt karcos, erőteljes és nagyon őszinte – mint amilyen pályája elején, nagyon sok évvel ezelőtt volt, és ez igen kellemes meglepetés. Ezzel szemben Julianne Moore most is azt a végsőkig érzékeny, sebezhető karaktert hozza, akit már annyiszor alakított, és még most sem lehet megunni – ő valószínűleg generációjának legjobb színésznője. Ehhez képest maga a történet sokaknak ismerős lehet, részben, mert nagyon sokban hasonlít Ben Affleck rendezői bemutatkozására, a Hideg nyomonra, részben pedig az események dinamikája sokszor meglehetősen kiszámítható – de így is elgondolkodtató darab.  
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.05.30
|
Freedomland
amerikai krimi, 113 perc, 2006
Rendező:

Joe Roth

Színész:

Samuel L. Jackson
(Lorenzo Council)

Julianne Moore
(Brenda Martin)

Edie Falco
(Karen Collucci)

Ron Eldard
(Danny Martin)

William Forsythe
(Boyle)

Aunjanue Ellis
(Felicia)

Anthony Mackie
(Billy Williams)

Latanya Richardson
(Marie)

Peter Friedman
(Gold hadnagy)

(7 kép)


Filmek a TV-ben
22:00
Kincsvadászok
amerikai-kínai-kanadai akciófilm, 2007
22:00
Gru 2.
amerikai animációs film, 2013 (ism.)
22:00
Anya szeme fénye
kanadai dráma, 2018
22:15
Harag: az utolsó fejezet
japán akciófilm, 2017 (feliratos)
22:20
Slender Man: Az ismeretlen rém
amerikai horror, 2018
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
22:00
Trollok - A dallam szól tovább
I. évad, 10. rész: A távírányító kaland
22:00
The Avatars
II. évad, 22. rész
22:00
Bogyó és Babóca
III. évad, 5. rész: Berry And Dolly 03
22:00
Én és a lovagom
2016, 111. rész: Úti lovag
22:05
Angelo rulez
2015, 16. rész
Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.