Álomcsapda

olvasói
6/10 (2)
Négy férfi, akik kamaszkoruk óta jó barátok, évente összejönnek egy erdei kunyhóban, ahol a mennyezetről egy gallyakból összerakott 'álomcsapda' lóg alá, melyet egykori pártfogoltjuk, egy értelmi fogyatékos kissrác eszkábált össze számukra. A barátságon kívül valami más, valami megfoghatatlan is összeköti ezt a négy embert. Különös megérzések, természetfeletti képességek jellemzik mind a négyüket, és valami olyan küldetéstudat, amelynek a pontos értelméről nekik maguknak sincs fogalmuk. Mindehhez furcsa kis barátjuknak is köze van.


Mélyen a havas erdőben, valahol Maine hegyei között egyszer csak váratlan látogatójuk akad. Egy eltévedt férfi, aki kis híján megfagyott. Befogadják, de nem sejtik, hogy ezzel egy újabb, veszedelmes látogatót is magukra szabadítanak. Ha volna oly olvasónk, aki máshonnan még nem tudná, mire is megy ki a játék, annak itt meghagyom a meglepetés izgalmát, hiszen a film egyharmadáig teljes bizonytalanságban lehet a néző, vajon horrort lát-e, sci-fit vagy melodrámát.Stephen King a film alapjául szolgáló regényében életművének szinte minden fontosabb motívumát felvonultatja. Itt van például a gyermekkori barátság az Állj mellém!-ből, az elzártság rémülete a Ragyogásból, a globális fenyegetettség a Végzetből. A forgatókönyvet az újabban King művek adaptálására szakosodott, Oscar-díjas William Goldman (Tortúra, Atlantisz gyermekei) írta, míg a rendező a sokszereplős csoportdrámákban jeleskedő Lawrence Kasdan (A nagy borzongás, Grand Canyon) volt. A szereplők jórészt kezdő, fiatal színészek, mellettük a két öregebb sztár, Morgan Freeman és Tom Sizemore jelenléte főként figuráik nehezen megítélhető jelleme miatt figyelemre méltó. Az Álomcsapda jó értelemben vett csapda a közönségnek is, talányosságával rabul ejt, de izgalmas meseszövésével bőségesen meg is jutalmaz.
nelson
19 June 2003
|
Hungarian title: Álomcsapda
American sci-fi, 148 min, 2003
Directed by:

Lawrence Kasdan

Starring:

Morgan Freeman
(Abraham Curtis)

Damian Lewis
(Jonesy)

Thomas Jane
(Henry)

Jason Lee
(Beaver)

Timothy Olyphant
(Pete)

Tom Sizemore
(Owen)

Donnie Wahlberg
(Duddits)

Eric Keenleyside
(Rick McCarthy)

Rosemary Dunsmore
(Roberta Cavell)

(6 kép)


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
Spirituális utazásra hív Zságer Balázs fesztiválkedvenc zenekara, akik a „vissza a természethez” elvet vállalták fel ötödik lemezükön
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
18:05
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:10
Odd Thomas - A halottlátó
amerikai thriller, 2013
18:10
Pókember 3.
amerikai akciófilm, 2007
18:15
Pinokkió
olasz-német mesefilm, 2013
18:25
A púpos
olasz-német-francia filmdráma, 1997
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.