Gimiboszi

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (13)
Amit elsőként le kell szögeznünk a cím kapcsán, hogy ez a film szerencsére nem titkos bájitalokról és hirtelen varázserőt szerző gimis csajokról szól.
Más kérdés, hogy valaki ezen kívül is lehet igazi boszorka. Mindenkinek ismerős az a jellegzetes karakter - legyen szó akár oviskorról vagy éppen bölcs egyetemista létről -, aki mindig mindenben a legjobb akar lenni, a legokosabbnak gondolja magát, és az első helyen kívül nincs más az életében. Na már most vannak, akik csak álmodoznak erről, de akadnak páran olyanok is, akiknek ez bizony sikerül is. Ilyen Tracy is: elviselhetetlen túlbuzgósága mellett bizony szó szerint mindenre képes céljai elérése érdekében, még a legundorítóbb módszerektől sem riad vissza. Legfőbb vágya, hogy idén is a Carver gimnázium diákönkormányzatának elnöke legyen. Itt jön a képbe Jim McAllister, a népszerű tanár, akinek eltökélt célja megállítani a megszállott leányzót: ellen-elnökjelöltet kerít, aki képes szembeszállni Tracey-vel.
 
A Tom Perrotta regénye alapján készült Gimiboszi szerencsére többet nyújt egy megszokott sulis történethez képest. Ugyan a karakterek tipikusak és jellemzőek, a hangsúly és a mondanivaló komolyabb határokat is érint. Lágy társadalomkritika fogalmazódik meg, és az a bizonyos görbe tükör is a helyén van. Nem beszélve arról a finoman bújtatott mondanivalóról, hogy bizony a középkorú értelmiségi férfiak valójában mennyire kívánják a vonzó fiatal lányok közelségét (pláne, ha azok még a rosszkislányimidzstől sem riadnak vissza), annak ellenére, hogy az irányítás már rég a csajok kezében van. A 2006-ban Oscar-díjat elnyerő Reese Witherspoon alakítása tökéletesen karikírozza a törtető stréber lány karakterét, kedvenc Bigyó felügyelőnk, Matthew Broderick pedig Bigyó tanár úrként is a helyén van. 

Forrás: Est.Tv Magazin
 
2009.01.16
|
Election
amerikai vígjáték, 99 perc, 1999
Rendező:

Alexander Payne

Színész:

Reese Witherspoon
(Tracy Flick)

Matthew Broderick
(Jim McAllister)

Chris Klein
(Paul Metzler)

Jessica Campbell
(Tammy Metzler)

Molly Hagan
(Diane McAllister)

Colleen Camp
(Judith R. Flick)

Matt Malloy
(Ron Bell igazgató-helyettes)

Holmes Osborne
(Dick Metzler)

(7 kép)


Filmek a TV-ben
23:45
Oldboy
amerikai krimi, 2013
01:55
Komfortos mennyország
amerikai dráma, 2009
03:55
Kék bársony
amerikai dráma, 1986
07:00
Az állampolgár
magyar dráma, 2016
09:20
Út a vadonba
amerikai dráma, 2007
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
21:55
A Thunderman család
III. évad, 326. rész: A szülőkre ütünk
22:25
SpongyaBob Kockanadrág
XI. évad, 223. rész: Kosztenger / Nyuszi ül a hínárban
22:50
SpongyaBob Kockanadrág
XI. évad, 224. rész: Tunya felügyelő / Kincskereső Spongya
23:20
Tündéri keresztszülők
X. évad, 154. rész: Ráfaragó / Nem mesteri polgármester
23:50
Tündéri keresztszülők
X. évad, 155. rész: Lány a Mókus őrsben / Szülinapi háború
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.