Halloween

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (29)
Elkészíteni az 1978-as Halloween feltuningolt remake-jét olyan bátor vállalkozás, mint előkapni Beethoven első szimfóniáját, és beszúrni egy plusz tételt az első és második közé, mintegy megmagyarázva, hogy mi történt a kettő között.
John Carpenter klasszikusa nemcsak azért horrortörténeti mérföldkő, mert hét folytatást ért meg, és mert megteremtette a szótlan kertvárosi gyilkos figuráját, hanem mert nem rágott mindent a néző szájába. Rob Zombie, az újragondolás rendezője sajnos nem olyan bölcs, mint elődje, csak egy egyszerű rajongó, aki a Star Wars fanklubok ügybuzgó örsvezetőihez hasonlóan nem bírja ki, hogy ne készítse el saját változatát. Ennek megfelelően „hősünk” ismét Michael Myers, aki ebben a változatban nem hat-, hanem tízéves korában kezdi a mészárlást, majd 17 évre bedugják a szigorított gyogyóba, ahol végképp elborul az agya, és reggeltől estig maszkokat gyárt. Carpenternél csak a visszatérés szerepel, Zombie filmjében a bentlakás és szabadulás is, de aki visszajön, az mindkét történetben ugyanaz a svarceneggeri alkatú overálos pszichopata, úgyhogy a remake nem árnyal túl sokat Myers személyiségén. 
 
Sebaj, üldözés így is akad bőven, sőt a gyengébbek kedvéért minden ölést és szúrást közvetít a kamera, majd megpihen a gyilkos félsötét maszkján, mely kifejezéstelenségében oly kifejező. Nem titok, hogy Latinovits azért volt akkora (színész)király, mert ritkán mozgatta az arcizmait, valószínűtlen azonban, hogy akár a Myerst alakító Tyler Mane, akár a maszkmester Oscar-díjat kapjon. Ezért a filmért maximum gutaütést osztogatnak, így várhatóan a nézők is azt kapnak majd. 
csmozi
2007.10.17
|
Halloween
amerikai horror, 109 perc, 2007
A legendás Michael Myers felnövekvésének története sok vérrel és szőke macával alátámasztva.
Rendező:

Rob Zombie

Színész:

Tyler Mane
(Michael Myers)

Malcolm McDowell
(Dr. Samuel Loomis)

Brad Dourif
(Lee Brackett)

Udo Kier
(Morgan Walker)

Scout Taylor-Compton
(Laurie Strode)

William Forsythe
(Ronnie White)

Danielle Harris
(Annie Brackett)

Danny Trejo
(Ismael Cruz)

Sheri Moon Zombie
(Deborah Myers)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2007. október 25.
(14 kép)


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
Spirituális utazásra hív Zságer Balázs fesztiválkedvenc zenekara, akik a „vissza a természethez” elvet vállalták fel ötödik lemezükön
Filmek a TV-ben
18:10
Cecelia Ahern: Két lépés a menny
német romantikus film, 2013
18:25
Tapló Télapó
amerikai vígjáték, 2003
18:30
A szerencse háza
amerikai krimivígjáték, 2017
18:40
Pókerarcok
amerikai filmdráma, 1998
18:50
Ramona és Beezus
amerikai családi film, 2010
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.