A szerencseforgató

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (1)
William H. Macy Hollywood igazi hőse. A pudingképű, abszolút előnytelen külsejű színész ugyan néha megenged magának egy-egy gyenge, de jól fizető vígjátékot, de már évtizedek óta az élvonalban van, és olyan rendezőkkel dolgozott, mint a Coen testvérek (Fargo), Paul Thomas Anderson (Boogie Nights, Magnolia) vagy David Lynch (Inland Empire), és negyedannyiért is többet dolgozik, mint Tom Cruise, Tom Hanks és Jack Nicholson összesen.
Ennek a filmnek is ő az igazi sztárja, ő maga A szerencseforgató - hisz csak rá kell nézni. Ő Bernie Lootz, a megszállott szerencsejátékos, akinek talán még sosem volt szerencséje: miután teljes vagyonát elvitte a játék, még óriási adósságba is verte magát - a Shangri-La kaszinónak például százezer dollárral tartozik. Bernie azonban kap egy lehetőséget, hogy ledolgozza az adósságát. Mivel profi balszerencsés, ezért semmi mást nem kell tennie, csak leülni a nyerésre álló vastag vendégek mellé, és játszani, hogy legendás pechsorozatával „rontást” hozzon rájuk is. Egy darabig jól is működik a balszerencsehozó és a kaszinó együttműködése. Amikor azonban Bernie már majdnem ledolgozta a teljes adósságát, belép az életébe Natalie, a kaszinó egyik pincérnője, és úgy tűnik, hogy a régi mondással ellentétben, aki szerencsés a szerelemben, annak az asztal mellett is jobb a lapjárása.
 
Mindenesetre Bernie váratlanul nyerni kezd, és ezt nem nézi jó szemmel kaszinó régivágású és maffiakapcsolatokat is ápoló vezetője, Shelly (Alec Baldwin), aki azt végleg nem hagyja, hogy adósa lelépjen a szerelmével. És egy szakmai titok a filmmel kapcsolatban: a rendező a jellemábrázolás kérdését főszereplője esetében három öltönnyel oldotta meg: ha pechje van, két számmal nagyobb a ruha, ha szerencsés, akkor majdnem jó rá, ha pedig szerelmes, a zakó anyaga is kezd világossá válni!

Forrás: Est.Tv Magazin
2008.06.20
|
The Cooler
amerikai vígjáték, 98 perc, 2003
Rendező:

Wayne Kramer

(8 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.