Hallam Foe

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (19)
A Hallam Foe a 2007-es Európa Filmhónap egyik legjobb alkotása volt, melyben David Mackenzie a Young Adam után ismét egy fiatalember portréját rajzolta meg (csak ezúttal rendkívül érzékenyen).
Miután összerúgja a port öngyilkosságot elkövetett anyja halála után újranősülő apjával és az új asszonnyal, Hallam, a 18 éves skót fiatal Edinburghbe megy, ahol Hitchcock-filmekbe illő dolgokat visz véghez (leskelődik mások után, megigézi egy halott hozzátartozójára hasonlító nő, elhunyt anyja ruháját hordja stb.) - anélkül persze, hogy a néző egy Hitchcock-filmben érezné magát, hiszen a Hallam Foe-tól mi sem áll távolabb. 
 
Mackenzie műve annak egyszerre tragikus, megdöbbentő és vicces folyamatát ábrázolja, ahogy furcsa szokásokkal bíró, de igen szimpatikus főhősünk felnőtté és sokkal bölcsebbé válik, megtanul szembenézni az elkerülhetetlen múlt- és jövőbeli fájdalmakkal, s rájön, hogyan kezelje az életben adódó súlyos problémákat. 
 
Hallam magaslati hobbijának köszönhetően (az épületek tetejéről figyeli az embereket) ráadásul rengeteg gyönyörű panorámát láthatunk a meglepően szép Edinburghről. Így amilyen nehéz volt kedvelni a rendező Young Adam című alkotásának szenvtelen, kegyetlen világát, olyan könnyű beilleszkedni a Hallam Foe átélhető, szerethető univerzumába (amit persze nagymértékben megkönnyít a címszerepet játszó, imádnivaló Jamie Bell). 
 
Mackenzie művéhez kísérőfilmként kapunk egy pár perces animációs munkát is (Hegyi Magdolna: Au!), amit ugyan nem nagyon tudunk hova tenni, de azért jó szórakozást kívánunk hozzá! 
fürkész
2008.03.13
|
Hallam Foe
angol romantikus filmdráma, 95 perc, 2007
A Young Adam rendezőjének új filmjében egy skót tinédzser elhagyja semmirekellő családját, hogy egy nagyvárosban próbáljon szerencsét.
Rendező:

David Mackenzie

Színész:

Jamie Bell
(Hallam Foe)

Sophia Myles
(Kate)

Ciarán Hinds
(Julius)

Claire Forlani
(Verity)

Jamie Sives
(Alasdair)

Maurice Roëves
(Raymond)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2008. március 20.
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
1
K
2
Sze
3
Cs
4
P
5
Szo
6
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.