Alvin és a mókusok

est.hu:
4/10
|
olvasói
8/10 (192)
Az ünnepi cuki adag megérkezett a mozikba! Mert mi lehetne bűbájosabb három kisgyerekként viselkedő, több szólamban éneklő mókuskánál? Nézzen mindenki a szívébe!!!
Abba már most belekötnék, hogy miért az a cím, hogy Alvin és a mókusok, ha maga Alvin is mókus? A korrekt verzió tehát Alvin és a másik két mókus lenne - kiknek neve Simon és Theodore. A névadás nagyjából mindegy: a három mókus - pontosabb csíkos mókus - tök egyformán néz ki, bár az egyik ducibb, másikuk pedig a történet előrehaladtával cuki kis szemüveget kap. A meg nem nevezett okból beszélni képes kis rágcsálók ugyanis véletlenül a nagyvárosba kerülnek, és ott egy kedves, de kissé balfácán zenésznél, Dave-nél (Jason Lee) vernek tanyát. Amikor kiderül, hogy a meglehetősen rendetlen mókusok milyen zenei őstehetségek, Dave dalokat kezd el írni nekik, a siker pedig hamar beüt! Csakhogy!
 
A könnyű siker és egy erősen manipulatív menedzsernek köszönhetően Dave és az új boy bandként kezelt mókusok útjai elválnak - de tudjuk, a pénz, a csillogás, a sikoltozó lányok és a sok édesség nem hozzák meg a boldogságot, miért is hoznák, végül is mi szól mellettük? A Garfield-filmek receptjét követő, élőszereplős, de animációs állatfigurákra épülő családi mese a hatvanas években kreált mókusok történetét minden felnőttes csavar és komplikált poén nélkül mondja el - így a kisebb gyerekek nyilván imádni fogják a héliumoslufi-hangon beszélő és éneklő rágcsálókat. Ám a komolyabb kihívásokra vágyó, már most egyetemi karrierben gondolkodó 8 évesek lehet, hogy kicsit csalódni fognak.
Vízer
2007.12.12
|
Alvin and the Chipmunks
amerikai családi film, 91 perc, 2007
Beszélő, éneklő, sőt koreográfiára táncoló kismókusok kalandjai a zeneipar rengetegében, avagy a meglepően tájékozott kis rágcsálók is családra vágynak, meg egy csomó gofrira!
Rendező:

Tim Hill

Színész:

Jason Lee
(Dave)

David Cross
(Ian)

Cameron Richardson
(Claire)

Jane Lynch
(Gail)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. december 20.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.