Golyózápor

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (43)
A felismerés, hogy az akciófilm műfaja önmagát ismétli, nem túl új, próbálkoznak is mindenfélével a különböző stúdiók, illetve alkotók: még több számítógépes trükkel, a képregények világának beemelésével, az ironikus hangnemmel vagy éppen az egészen sötét tónussal.
A Golyózápor rendezője, Michael Davis viszont annak ellenére sem cicózott, hogy korábban sokkal könnyedebb műfajú darabokat rendezett (Túl sok nő, 100 nő), és azt mondta: ha már lecsó, legyen kövér és csapjunk bele. Van, aki számolja az ilyesmit, így elmondhatjuk, hogy a filmben 106 erőszakos haláleset látható, és ehhez állítólag 15 gallon művért használt fel a stáb, a főhős, Mr. Smith pedig nem kevesebb, mint 18 lőfegyvert használ (f)el. A hallgatag Smith-ről sok nem is derül ki, csak az, hogy remekül bánik minden fajtájú és gyártmányú stukival és hogy könnyű felbosszantani. Így keveredik bele egy vajúdó nő körül kitört utcai lövöldözésbe, kiirtva egy népes társaságot, de sajnos, bár újszülöttet megvédi a támadóktól, az anya életét veszti, ami ilyen szempontból sajnos majdnem lényegtelen, mert kiderül, hogy a gyilkosok nem is rá, hanem a picire vadásztak.
 
Ettől kezdve hősünknek nem csak menekülnie kell - mert bár a rosszarcúak könnyen hullnak, a főnökük azért ravasz -, hanem a kicsit is el kell valahogy látni, és ezért egy profihoz fordul. Mármint egy hivatásos prostituálthoz, akinek van anyateje, és még szép is. De felejtsük el a történetet, mert a film olyan, mint egy balett, azzal a különbséggel, hogy a táncosok általában lőnek is, és közben még mindenféle mást csinálnak: szülést vezetnek le vagy éppen szeretkeznek. A nagy morcos fapofa, Clive Owen remek a szerepre, Paul Giamatti abszolút élvezi, hogy gonosz lehet, Monica Bellucci pedig egyszerűen nagyon-nagyon dögös.

Forrás: Est.Tv Magazin
2009.04.10
|
Shoot 'Em Up
amerikai akcióvígjáték, 86 perc, 2007
Hiperszuper bérgyilkos szoptatós dajkát keres a talált csecsemőnek, miközben őrültek vadásznak rá. Magas fordulatszámú akciókomédia a durrogtatások kedvelőinek.
Rendező:

Michael Davis

Színész:

Clive Owen
(Mr. Smith)

Monica Bellucci
(Donna Quintano)

Paul Giamatti
(Hertz)

Stephen McHattie
(Hammerson)

Greg Bryk
(magányos férfi)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. december 27.
(15 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
18:20
A férfi mögött
amerikai film, 2017
18:40
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
18:45
A rodeós
amerikai film, 2018
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
07:13
Bonbon és Bentley
2018, I. évad, 23. rész: Bentley a dzsungelben
07:15
Maggie és Bianca - Divatból jeles
I. évad, 9. rész: Egy mérföld a cipőjében
07:15
Bing
I. évad, 16. rész
07:15
Alviiin!!! és a mókusok
I. évad, 134. rész: A terelő verseny
07:23
Kismackó kalandjai
I. évad, 31. rész
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Már játsszák a mozik a FOMO - Megosztod és uralkodsz című filmet egy durvára sikerült buli következményeiről. @fomo.amozifilm #moziajanlo #moziajánló #fomo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.