Red Road

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (4)
High-tech és paranoid napjainkban nem szokatlan ötlet egy film hősét térfigyelő kamerák monitorja elé ültetni, főleg ha nemzetközi terroristák vagy pedofil vállalatvezetők ólálkodnak a közelben - esetünkben azonban jóval szürkébb a háttér: a Red Road egy kísérleti szocio-thriller, melyben nem a nagyhatalmak, hanem az érzelmek ébresztenek vihart.”
Jackie (Kate Dickie) a skóciai Glasgowban él és dolgozik mint „hivatásos térfigyelőnő”, közemberek köznapi pillanatait követi egy irodából, mígnem egy nap egy olyan férfira lesz figyelmes, akit soha nem akart viszontlátni. Sokáig nem derül ki, hogy Clyde (Tony Curran) milyen sötét foltja Jackie életének, a nő azonban nem tud szabadulni a hangos és erőszakos ember rémétől, ezért követni kezdi őt, és beférkőzik életébe. Andrea Arnold rendező Hitchcock voyeur- és suspence-technikáját veszi kölcsön a cselekmény és az izgalom fokozásához, mely a kiváló színészeknek és a város félelmetes lakótornyainak köszönhetően sikeres, sőt annyira hitelesnek tetszik, hogy néhány pillanatra azt hisszük, Dogma-filmet vagy dokut látunk. És nem is járunk messze a valóságtól: a Red Road az első „Advance Party” film, melynek ötlete részben Lars von Trier fejéből pattant ki, és lényege, hogy három különböző elsőfilmes rendező három különböző műfajú filmet készít ugyanazokkal a karakterekkel, akiket ugyanazok a színészek játszanak. 
 
Andrea Arnold olyan ügyesen nyúlt a kapott anyaghoz, mint kismajom a banánhoz, panaszra tehát nincsen ok, maximum várakozásra: vajon az egész trilógia ilyen erős lesz? 
csmozi
2008.01.02
|
Red Road
angol-dán filmdráma, 113 perc, 2006
Egy térfigyelőkamera-felügyelő sötét titkokra lesz figyelmes, és megpróbál beleszólni az eseményekbe. Skót dráma Mária nélkül.
Rendező:

Andrea Arnold

Bemutató: 2008. január 3.
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
21
K
22
Sze
23
Cs
24
P
25
19:15
Párosban a városban
amerikai vígjáték, 1999
21:00
xXx 2: A következő fokozat
amerikai akciófilm, 2005
23:00
Az átok
amerikai dráma, 1999
01:20
Éjjeli féreg
amerikai krimi, 2014
03:20
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.