Red Road

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (4)
High-tech és paranoid napjainkban nem szokatlan ötlet egy film hősét térfigyelő kamerák monitorja elé ültetni, főleg ha nemzetközi terroristák vagy pedofil vállalatvezetők ólálkodnak a közelben - esetünkben azonban jóval szürkébb a háttér: a Red Road egy kísérleti szocio-thriller, melyben nem a nagyhatalmak, hanem az érzelmek ébresztenek vihart.”
Jackie (Kate Dickie) a skóciai Glasgowban él és dolgozik mint „hivatásos térfigyelőnő”, közemberek köznapi pillanatait követi egy irodából, mígnem egy nap egy olyan férfira lesz figyelmes, akit soha nem akart viszontlátni. Sokáig nem derül ki, hogy Clyde (Tony Curran) milyen sötét foltja Jackie életének, a nő azonban nem tud szabadulni a hangos és erőszakos ember rémétől, ezért követni kezdi őt, és beférkőzik életébe. Andrea Arnold rendező Hitchcock voyeur- és suspence-technikáját veszi kölcsön a cselekmény és az izgalom fokozásához, mely a kiváló színészeknek és a város félelmetes lakótornyainak köszönhetően sikeres, sőt annyira hitelesnek tetszik, hogy néhány pillanatra azt hisszük, Dogma-filmet vagy dokut látunk. És nem is járunk messze a valóságtól: a Red Road az első „Advance Party” film, melynek ötlete részben Lars von Trier fejéből pattant ki, és lényege, hogy három különböző elsőfilmes rendező három különböző műfajú filmet készít ugyanazokkal a karakterekkel, akiket ugyanazok a színészek játszanak. 
 
Andrea Arnold olyan ügyesen nyúlt a kapott anyaghoz, mint kismajom a banánhoz, panaszra tehát nincsen ok, maximum várakozásra: vajon az egész trilógia ilyen erős lesz? 
csmozi
2008.01.02
|
Red Road
angol-dán filmdráma, 113 perc, 2006
Egy térfigyelőkamera-felügyelő sötét titkokra lesz figyelmes, és megpróbál beleszólni az eseményekbe. Skót dráma Mária nélkül.
Rendező:

Andrea Arnold

Bemutató: 2008. január 3.
(5 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
23:25
Súlyos színek
brazil fim, 2018
23:25
A nyolcadik utas: a Halál
angol-amerikai sci-fi horror, 1979
23:30
Egy szőkénél jobb a kettő
amerikai-kanadai vígjáték, 2007
23:50
Mátrix
amerikai sci-fi, 1999
23:55
Papírvárosok
amerikai romantikus film, 2015
Már játsszák a mozik a FOMO - Megosztod és uralkodsz című filmet egy durvára sikerült buli következményeiről. @fomo.amozifilm #moziajanlo #moziajánló #fomo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.