Szerelem és egyéb katasztrófák

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (37)
Tudjuk a VIII. Henrik magánélete és az Amerikai pszicho óta, hogy a kiváltságosok élete sem habos torta, pláne ha egy nagy divatlapnál dolgoznak, és minden latin faszit melegnek néznek.
Emily Jacksonnak (Brittany Murphy) látszólag a tökéletesen boldog londoni aranyifjak életét éli, jól kijön meleg lakótársával,vidáman ágyba bújik volt pasijával, maradék idejét pedig kitölti a Vogue és a divatszakma kiszolgálása. Jacks (ahogy barátai becézik) titkolt boldogtalanságát a dögös ruhákon túl azzal igyekszik palástolni, hogy lépten-nyomon segít barátainak, így merül fel benne az a gondolat is, hogy összehozza Paolót, újdonsült argentin munkatársát lakótársával, a magányos forgatókönyvíróval, Peterrel. A két csávó nagyon élvezi egymás társaságát, de amikor Paolo felfedi valódi szexuális orientációját, a találkozó a jól ismert „maradjunk barátok” frázissal zárul. Ami innentől kitárul az pedig száz százalék Hollywood, hiába járunk Londonban, és hiába meleg a fél bagázs: rohanás, félreértés, cukiság, megbocsátás, kiakadás, megértés. Alek Keshishian író-rendező dramaturgiai trükkökkel és film-a-filmben ügyeskedéssel igyekszik elvenni a nyál élét, mégis maradéktalanul kiszolgálja minden olyan néző vágyait, aki vitrinjében Lady Di képmása mellett Audrey Hepburn és Julia Roberts portréjából is őriz egyet-egyet. 
 
A Szerelem és egyéb katasztrófák egy Európában kitenyésztett hamburgerre emlékeztet, melyet francia szószokkal és fanyar angol humorral tettek pikánsabbá, de evés után mindent elnyom az amerikai tartósítószerek ismerős utóíze. 
 
csmozi
2008.01.09
|
Love and Other Disasters
amerikai-angol-francia romantikus vígjáték, 90 perc, 2006
Az angol Vogue magazinnál gyakornokoskodó amerikai lány össze akarja hozni meleg lakótársát melegnek vélt kollégájával, de végül más akad horogra. Talán ő maga?
Rendező:

Alek Keshishian

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2008. január 17.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.