A bakancslista

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (228)
Két színészlegenda találkozása sokszor izgalmasabb, mint mondjuk a reykjavíki csúcs, bár az eredmény általában hasonló mértékben kiszámítható. Sokan jobban örülnének egy nürnbergi pernek, most mégis be kell érnünk egy szolid ítélettel.
Edward Cole kíméletlen kórházprivatizátor (Jack Nicholson) és Carter Chambers autószerelő (Morgan Freeman) rendhagyó barátsága egyszerre megható emberi történet, az amerikai társadalom kritikája, és jutalomjáték két olyan színész számára, aki már akár azért is kaphatna Oscar-díjat, mert a plakáton szerepel a neve, a vásznon igazából meg sem kell jelennie. Tudják ezt a fiúk is, nem is nagyon erőltetik meg magukat, csak előveszik a jó öreg grimasztárat, felcsatolják, és élvezik a menetet. Nicholsonnak az utóbbi tíz évben számtalan alkalma volt mulatságossá tenni öregedő testét (Lesz ez még így se!, Minden végzet nehéz), Freeman pedig kellemes orgánumával egy csapat kanos óvodást is megnyugtatna, úgyhogy nem nagyon remeghetett meg a producerek keze, amikor együtt szerződtették őket. 
 
Az orvosi halálos ítélet (mindketten körülbelül hat hónapot kaptak a doktor bácsitól) kimondása után kalandhabzsolásba kezdő öregek a jó hollywoodi dramaturgia szerint összekülönböznek, majd többé-kevésbé megfejtik az élet értelmét, végül levonják a tanulságokat. Meglepetést nem, megnyugvást azonban annál inkább hoz ez a filmecske, melynek jelentőssége valahol a Biblia és egy nyugdíjbiztosító-reklám fontossága között lőhető be. 
 
csmozi
2008.03.19
|
The Bucket List
amerikai filmdráma, 97 perc, 2007
A gazdag és a szegény amerikainak fél–fél éve van hátra életéből. Igyekeznek jól kihasználni az időt. Jutalomjáték időseknek és sírni vágyóknak.
Rendező:

Rob Reiner

Színész:

Jack Nicholson
(Edward)

Morgan Freeman
(Carter)

Beverly Todd
(Virginia)

Rob Morrow
(Dr. Hollins)

Sean Hayes
(Thomas)

Alfonso Freeman
(Roger)

Rowena King
(Angelica)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2008. március 27.
(14 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:05
Felhőatlasz
amerikai-német fantasy, 2012
18:20
Az utolsó fa
angol film, 2019
18:45
Felforgatókönyv
amerikai vígjáték, 2006
18:55
Érkezés
amerikai sci-fi, 2016
18:55
Iván
szlovén film, 2017
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.