Ütközéspont

olvasói
7/10 (12)
Két autó ütközik a reggeli csúcsforgalomban, aztán vezetőik egy egész filmen át. A figyelmetlenségből történt balesettel már épp elég rosszul indul a nap, azonban ennél még sokkal rosszabb is lesz. A koccanás előidézője egy fiatal, nagymenő ügyvéd, Gavin Banek (Ben Affleck), aki épp nagyon siet, és egy biankó csekket odavetve faképnél hagyja a menetképtelenre zúzott autó tulajdonosát, Doyle Gipsont (Samuel L. Jackson), aki szintén sietett volna.


Véletlenül mindketten ugyanoda sietnének, a bíróságra, ahol Gavinnek a cégét mentő iratot kell bemutatnia, Doyle pedig az utolsó esélyt szerette volna megragadni, hogy a válóperi tárgyaláson megmentse családját a széthullástól. És egyikük sem jár szerencsével. Gavin ugyan időben odaér, a létfontosságú irat viszont nincs nála, mert azt kiejtette a baleset helyszínén, és az most az összetörten az utcákat járó Doyle zsebében lapul. Gavinnek a karrierje, sőt annál jóval több függ az irattól, minden áron vissza akarja hát szerezni Doyle-tól, aki viszont nem érzi úgy, hogy segítene azon, aki elvágta őt attól, hogy családjával újrakezdhessen. Ha szép szóval nem megy, jön a kényszerítés, amelynek a legmodernebb civilizációs technikát alkalmazó módszereivel ismerkedhetünk meg. Doyle-nak egyre kevesebb vesztenivalója marad, ez azonban nem teszi őt kevésbé ártalmassá. A két átlagember, gazdag és szegény egy nap leforgása alatt képes egyformán bosszúért lihegő szörnyeteggé változni, és végül már csak az a kérdés marad, milyen megoldása lehet még egy ennyire elmérgesedett ismeretségnek?Roger Michell rendező (Sztárom a párom) meglehetősen komoly társadalmi problémákat pedzeget filmjében, ám thrilleres fordulataival sikerül szórakoztatóvá, ugyanakkor felszínessé is tennie a sztorit. Izgalmas, olykor kifejezetten lebilincselő az Ütközéspont, a főszereplő sztárok pedig a rájuk találóan osztott figurákban nem tudnak mellényúlni.
nelson
2002.11.14
|
Changing Lanes
amerikai thriller, 99 perc, 2002
Egy reggeli koccanás részt vevői estére módszeresen kikészítik egymást. Erkölcsi tanmese thrillerformában.
Rendező:

Roger Michell

Forgalmazza: UIP-Duna Film
(10 kép)


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
18:15
Szökevény hercegnő
amerikai-kanadai romantikus film, 2015
18:30
Kislány a küszöbön
német vígjáték, 2011
18:40
A tenger szívében
amerikai kalandfilm, 2015
18:50
Zöld Lámpás
amerikai akciófilm, 2011
18:50
Ragyogó világ
japán romantikus filmdráma, 2017 (feliratos)
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.