Magassági mámor

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (12)
A kritikusok csúnyán hazavágták, pedig az erotikus thriller műfaján belül így is alapdarabról van szó. Igaz, maga a műfaj is furcsa ötvözete a kriminek és a zavartan álcázott szoft pornónak, de amióta Sharon Stone olyan látványosan átvette lábait egymáson, már nehéz valami újat mutatni.
Márpedig Kaige Chen kínai rendező, aki ekkor már olyan mestermunkákat tudhatott maga mögött, mint az Isten veled, ágyasom! és a Csábító hold, rövid hollywoodi kirándulása során mindent belezsúfolt gyönyörűen fényképezett filmjébe. Van itt misztikum, bűnös múlt, gyengéd érzelmek és durva szex, de legfőképpen Heather Graham (Boogie Nights, A pokolból) és Joseph Fiennes (Szerelmes Shakespeare). Előbbi az őzikeszemű, Londonban dolgozó amerikai lány, Alice, akinek ugyan van pasija, ám amikor egy szép napon az utcán megpillantja a delejes tekintetű Adamet (Fiennes), aki ráadásul egy rablótámadás során a segítségére siet, hát nem bír magával. A lány ejti hűséges barátját, és olyannyira hamar összejön a férfival, hogy mire azt kimondja az ember, hogy „azért jobb az ilyet rendesen végiggondolni” - már házasok is.
 
De hiába értik meg egymást olyan jól az ágyban, Alice rendre titkos üzeneteket kap valakitől, amelyek azt sugallják, hogy érdemes lenne alaposan megvizsgálni a férfi múltját. Mi viszont azt kérdezzük: szabad-e egy jól működő kapcsolatot két rendkívül fotogén és jól szituált ember között holmi múltbéli, feltételezett gyilkosságok miatt csak úgy felrúgni? Nézz a lelkedbe, mielőtt válaszolnál, kedves olvasó! Igaz, egyesek szerint az itt rendszerint mezítelenül látható Heather Graham játéka csapnivaló vagy még annál is rosszabb, mások váltig állítják, hogy mindez csupán a keserű, de bölcs irónia jele, amellyel a kínai rendező a hanyatló nyugati társadalom erkölcsi válságát akarta kihangsúlyozni!

Forrás: Est.Tv Magazin
2008.04.03
|
Killing Me Softly
amerikai thriller, 92 perc, 2002
Rendező:

Kaige Chen

(5 kép)


Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
P
9
Szo
10
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
P
9
Szo
10
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.