Az igazság órája

olvasói
(0)
Vincent LaMarca az a New York-i nyomozó, akit Robert De Niro korábbi rendőrszerepeiből gyúrtak össze: tapasztalt, kiábrándult, családi élete rendezetlen és fél a borotvától. Michael Caton-Jones rendező (A Sakál, Rob Roy) valós történeten alapuló filmjében a zsaruképlet annyival bonyolódik, hogy hősünket egyszerre nyomasztja csecsemőgyilkos édesapja emléke és régen látott fia lankadatlan vonzódása a kábítószerekhez.
Amikor a romos épületekkel és használt fecskendőkkel tarkított Long Beach utcáin kábuló Joey (James Franco - A drog pokla, Pókember) gyilkosság gyanújába keveredik, Vincent elkeseredett kísérletet tesz arra, hogy bizalmatlan ex-felesége, megbízható rendőrtársa és a fiú drogos barátnője segítségével felkutassa és tisztázza őt. Az igazság órája azonban, mint általában, most is várat magára: Vincent dolgát a rendőri bürokrácia, társa titokzatos halála, egy 18 hónapos unoka váratlan felbukkanása és a görög tragédiákba illő családi teher nehezíti. Caton-Jones filmje valódi jellem vezérelte krimi, melyben a rendező stílusosan és kellemes tempóban vezeti végig nagyszerű színészeit a sablonos befejezésig. Mint tudjuk, Robert De Niro szinte minden élethelyzetben fotogén, a történet báját ezúttal mégis az egykor szebb napokat látott Long Beach vendéglátó-ipari roncstelepe és Manhattan zsúfolt utcái adják - meg persze a mellékszerepben feltűnő Frances McDormand (Véresen egyszerű, Fargo), a James Dean epigon Franco és a kutyaszemű George Dzundza (A szarvasvadász, Veszélyes kölykök). Az igazság órája nem a vígasság órája, hanem egy véres-narkós családi filmdráma abból a negyedből, ahol szinte mindenkinek minden nyolc. Kivéve Vincent LaMarcát.
csmozi
2003.08.27
|
City by the Sea
amerikai krimi, 108 perc, 2002
De Niro ismét zsaruszerepben. Gyilkossági ügybe keveredett fiát próbálja kihúzni a csávából, azonban ez korántsem egyszerű: gyilkosság, rejtély és családi dráma állja útját.


Film premierek

Übergáz

amerikai akcióvígjáték, 93 perc, 2019

Együtt megyünk

francia vígdráma, 132 perc, 2019

Szerelem második látásra

francia vígjáték, 117 perc, 2019

Szupercella 3.: Az Ördögverem

amerikai akciófilm, 97 perc, 2019
Játék
Válogatás az elmúlt öt esztendő kimagasló hazai építészeti eredményeiből.
Filmek a TV-ben
20:30
Mindhalálig zene
amerikai musical, 1979
20:30
A láthatatlan tesó
amerikai vígjáték, 2015
21:00
Istenek fegyverzete
hongkongi akcióvígjáték, 1987
21:00
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
21:00
Nagyfater elszabadul
amerikai vígjáték, 2016
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.