Az elveszett gyémánt nyomában

est.hu:
4/10
|
olvasói
(0)
Na, ezek a legbosszantóbb filmes produkciók. Azokról az alkotásokról beszélek, melyek alapvetően rosszak, de mégsem elég buták hozzá, hogy fennhangon kiröhögjük néhány doboz sör társaságában. Leginkább csak jellegtelenek.
Mert, hogy mit kezdjük önmagában a banális színészi játékkal és a borítékolható cselekménnyel, mikor a szereplőket nem cincálják szét génkezelt törpeuszkárok? A felbukkanó komikus(nak szánt) elemek pedig csak súlyosbítanak a helyzeten. 
 
A legenda úgy tartja, hogy a kölni székesegyházat egykoron úgy építették meg, hogy fő tartóoszlopába az Afrikából származó Marakunda gyémántot helyezték el. Ám egy pusztító tűzvész nyomán az értékes drágakövet ellopták, és azóta sem bukkant senki sem a nyomára. Napjainkban, amikor a székesegyház toronycsúcsa már ledőlt, és a híres épület itt-ott omladozik, az a döntés születik, hogy Köln legnagyobb építészeti ballépését egyszerűen le kell bontani. Ám ezzel nemcsak egy évszázados csoda megy veszendőbe, hanem a benne működő gyermekotthon is, így ugyanis a kis árvák az utcára kerülnének. 
kirsch
2010.07.26
|
Die verrückte Jagd nach dem Marakunda
német vígjáték, 97 perc, 2008
Rendező:

Axel Sand

(6 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.