Benzin, étel, szállás

est.hu:
7/10
|
olvasói
(0)
Bár nem feltétlen bizonyult időtálló klasszikusnak, bemutatásakor a Benzin, étel, szállás igazi szenzáció volt, imádta mind a szakma, mind a közönség, készítőjét, az ekkor elsőfilmes Allison Anderst pedig az amerikai független film új üdvöskéjeként ünnepelték.
Nos, Anders kisasszony a Négy szoba egyik epizódján kívül azóta komoly filmes munkát nem jegyzett, viszont a Szex és New York, illetve más tévésorozatok rendezőnőjeként vált ismerte, ígéretként tehát aligha vált be, de a filmet annyi év után visszanézni is igazi élmény. Hősnője, Nora nincs könnyű helyzetben, hiszen elvált asszonyként egyedül neveli a két tinédzser lányát. Egy poros kis új-mexikói kisvárosban, Laremie-ben telepednek le, és próbálnak új életet kezdeni. Egy lakókocsiparkban letelepedve nehezen jutnak ötről a hatra, Nora pedig pincérnőként dolgozik, és bár jelentkezőben nincs hiány, aki segítene az egyedülálló asszonynak, ő rendszeresen nemet mond. Ráadásul nemcsak a mama, hanem a csinos lányok is fölkeltik a másik nem képviselőinek figyelmét.
 
A két lány erre különbözően reagál, a 17 éved Trudi szépségét és fiatalságát használja fel, hogy felhívja magára a figyelmet, és szerinte csak úgy viheti valamire, ha a férfiak kedvelik. A lány egy idő után már mindenkinek odaadja magát, és mivel iskolába sem jár, elkerülhetetlen az összeütközés közte és anyja között. Húga, Shade eközben a valóság elől a mexikói szappanoperák világába menekül, és ha csak teheti, egy latin díva, Elvia Rivero filmjeit bújja. Anders, aki Richard Peck regényét dolgozta fel, de saját élményeit is a filmbe szőtte, nem elmesélőként, hanem megfigyelőként remekel, nem is csoda, ha csendes intenzitású munkáját, amely az egyszerű amerikai kisvárosi lét és a kallódó ifjúság hiteles krónikája, Peter Bogdanovich Utolsó mozielőadásához szokás hasonlítani.

Forrás: Est.Tv Magazin
2008.08.25
|
Gas, Food Lodging
amerikai romantikus filmdráma, 101 perc, 1992
Rendező:

Allison AndersFilmek a TV-ben
18:10
18:15
Little Woods
amerikai krimi, 2018
18:40
A majmok bolygója
amerikai sci-fi akciófilm, 2001
18:50
A harmadik feleség
vietnami film, 2018
18:55
Kettőn áll a vásár
amerikai vígjáték, 1995
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:05
Gumball csodálatos világa
2011, II. évad, 241. rész: A szavak ereje
04:06
Bonbon és Bentley
2018, I. évad, 43. rész: Időutazó mosómedvék
04:09
Denver, az utolsó dinoszaurusz
I. évad, 32. rész
04:10
Találd ki, mennyire szeretlek!
I. évad, 32. rész
04:10
Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal
osztrák-japán rajzfilm-sorozat (ism.)
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.