Benzin, étel, szállás

est.hu:
7/10
|
olvasói
(0)
Bár nem feltétlen bizonyult időtálló klasszikusnak, bemutatásakor a Benzin, étel, szállás igazi szenzáció volt, imádta mind a szakma, mind a közönség, készítőjét, az ekkor elsőfilmes Allison Anderst pedig az amerikai független film új üdvöskéjeként ünnepelték.
Nos, Anders kisasszony a Négy szoba egyik epizódján kívül azóta komoly filmes munkát nem jegyzett, viszont a Szex és New York, illetve más tévésorozatok rendezőnőjeként vált ismerte, ígéretként tehát aligha vált be, de a filmet annyi év után visszanézni is igazi élmény. Hősnője, Nora nincs könnyű helyzetben, hiszen elvált asszonyként egyedül neveli a két tinédzser lányát. Egy poros kis új-mexikói kisvárosban, Laremie-ben telepednek le, és próbálnak új életet kezdeni. Egy lakókocsiparkban letelepedve nehezen jutnak ötről a hatra, Nora pedig pincérnőként dolgozik, és bár jelentkezőben nincs hiány, aki segítene az egyedülálló asszonynak, ő rendszeresen nemet mond. Ráadásul nemcsak a mama, hanem a csinos lányok is fölkeltik a másik nem képviselőinek figyelmét.
 
A két lány erre különbözően reagál, a 17 éved Trudi szépségét és fiatalságát használja fel, hogy felhívja magára a figyelmet, és szerinte csak úgy viheti valamire, ha a férfiak kedvelik. A lány egy idő után már mindenkinek odaadja magát, és mivel iskolába sem jár, elkerülhetetlen az összeütközés közte és anyja között. Húga, Shade eközben a valóság elől a mexikói szappanoperák világába menekül, és ha csak teheti, egy latin díva, Elvia Rivero filmjeit bújja. Anders, aki Richard Peck regényét dolgozta fel, de saját élményeit is a filmbe szőtte, nem elmesélőként, hanem megfigyelőként remekel, nem is csoda, ha csendes intenzitású munkáját, amely az egyszerű amerikai kisvárosi lét és a kallódó ifjúság hiteles krónikája, Peter Bogdanovich Utolsó mozielőadásához szokás hasonlítani.

Forrás: Est.Tv Magazin
2008.08.25
|
Gas, Food Lodging
amerikai romantikus filmdráma, 101 perc, 1992
Rendező:

Allison AndersFilmek a TV-ben
H
2
K
3
Sze
4
Cs
5
18:10
18:10
Mission Impossible
amerikai thriller, 1996
18:10
Szex és New York
amerikai romantikus vígjáték, 2008
18:15
Ricsi, a gólya
luxemburgi-belga-német-norvég-amerikai animációs film, 2016
18:20
Célkeresztben
amerikai thriller, 1993
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
2
K
3
Sze
4
Cs
5
04:04
Pat a kutya
2017, I. évad, 9. rész: Láthatatlan ellenség
04:05
Chuck megoldja
I. évad, 7. rész: Szárnyas galiba
04:10
Gumball csodálatos világa
2011, I. évad, 81. rész: A robot
04:10
Timmy
II. évad, 18. rész: Timmy Time 02 1018
04:10
Pat a kutya
2017, I. évad, 10. rész: Maxigolf
Játék
A germán elektronikus zenész nem először tesz kísérletet arra, hogy a tiszteletére megtelő Hajót elkösse, és egészen a Balkánig vigye.
Iszonyú látványos kalandfilm került tegnap a mozikba. Valós idő, magas feszültség: Léghajósok #leghajosok #moziajanlo #felicityjones #eddieredmayne #latvanyosfilm #kalandfilm #izgalmasfilm
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.