Trópusi vihar

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (11)
Bár az utóbbi évek filmtermése kapcsán nem beszélhetünk a vietnami dzsungelharcos akcióeposz műfajának virágzásáról, a Trópusi vihar mégis olyan szatíra, mely pontosan ábrázolja a kortárs hollywoodi mozgóképgyártás legnagyobb betegségeit.
Az elsősorban színészként ismert Ben Stiller negyedik rendezése a Zoolander, a trendkívüli által kijelölt, totális humorra épülő úton halad tovább, így az alkotó egyre távolabb kerül a valós lét szövevényes dolgait bogozgató első filmje, a Nyakunkon az élet hangulatától. Jóval közelebb kerül azonban az álomgyárként emlegetett hollywoodi rémálomgyár tényleges működésének bemutatásához - figyelembe véve, hogy Stiller rendezői eszközei legalább olyan túlzók, mint a filmben látható robbanások. 
 
A hitelesség kedvéért színészeit az ismeretlen dzsungel mélyére küldő, tehetségtelen brit rendező lehetne akár a legfurább karakter is ebben a történetben, a móka kedvéért azonban lepipálja őt a drámai sikerekre éhező akciósztár, a tudathasadásos metód-színész, a bélzörejekkel bűvészkedő komikus vagy akár a háborús képzelete tömlöcében szenvedő álveterán - hogy a kövér és szőrös producerként vonagló Tom Cruise alakítását meg se említsük. 
 
A Trópusi vihar az eredeti alapötlet és a felszabadult alakítások ellenére többé-kevésbé az olcsó szórakoztatás mocsarában ragad, és sajnos nem ér sem az igazi háborús filmek (Apokalipszis most), sem pedig az igazán jó háborús szatírák (MASH) nyomába. 
 
Kiadás: Magyar, angol és cseh DD 5.1-es hang, valamint a 14 nyelvű felirat mellett vicces és erőltetett kisfilmek szerepelnek a lemezen, illetve egy audiokommentár, melyben Downey Jr. képtelen levetkezni karakterét. 

Tropic Thunder, 2008, 102 perc, InterCom (16)
 
csmozi
2009.01.26
|
Tropic Thunder
amerikai vígjáték, 105 perc, 2008
Az amerikai háborús filmek és a hollywoodi stúdiórendszer átfogó kritikája napjaink legjobb komikusaival. Rambo egy mikiegér.
Rendező:

Ben Stiller

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2008. szeptember 4.


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.