Sommersby

est.hu:
9/10
|
olvasói
10/10 (8)
Jack Sommersby váratlanul tér haza falujába, hat évvel azután, hogy bevonult harcolni a konföderáció oldalán, és két évvel az amerikai polgárháború befejezése után. Otthon mindenki meg volt győződve arról, hogy már nem él, és ezt a legtöbben nem is bánták.
Felesége, Laurel, aki férjét rosszindulatú, kegyetlen embernek ismerte, időközben odaígérkezett egy másik férfihez, hálából, amiért az segített neki gondozni a birtokot Sommersby távollétében. Jack váratlan megérkeztekor felesége kötelességtudóan véget vet ennek a kapcsolatnak, és új életet kezd törvényes urával. És hamarosan kiderül, hogy ez valóban egy teljesen új élet, mert a megtért férfi természete egyáltalán nem hasonlít a régi kicsapongó, szerencsejátékos Jack Sommersbyre.
 
Ráadásul Jack a polgárháború dúlta, elszegényedett birtokot is kezdi felvirágoztatni, a felszabadított rabszolgákat pedig földhöz és munkához juttatja, ami komoly elégedetlenséget vált ki a konzervatív helyiekből, akik Laurel volt udvarlója segítségével mindent megtesznek, hogy kiiktassák a „reformert. Nem sokkal azután, hogy személyazonossága megkérdőjeleződik, Jacket letartóztatják gyilkosságért – egy olyan tettért, amelyet kétséget kizáróan a valódi Sommersby követett el. 
 
Jon Amiel rendező azonban nem a címszereplőt körülvevő rejtélyre, vagy az ellene indított helyezi a hangsúlyt, hanem a szerelmi szálra és a két főszereplőre. A rendszerint középszerű Richard Gere pedig talán most először mutatja meg, hogy miért is lett akkora sztár a késő nyolcvanas években, míg Jodie Fosternek elég az is, ha hozza a szokásos erős asszony karakterét, amit mindig szokott. 
 
A film egyetlen szépséghibája, hogy a történet az 1982-es Martin Guerre visszatér című Gérard Depardieu-film koppintása, amelynek megfilmesítési jogát csak menet közben, a botrány elkerülése végett vásárolták meg. 
 
Forrás: Est.Tv Magazin 
2008.09.26
|
Sommersby
amerikai-francia romantikus filmdráma, 114 perc, 1993
Rendező:

Jon Amiel

Színész:

Richard Gere
(John Robert 'Jack' Sommersby)

Jodie Foster
(Laurel Sommersby)

Bill Pullman
(Orin Meecham)

James Earl Jones
(Barry Conrad Issacs)

William Windom
(Powell tiszteletes)

Frankie Faison
(Joseph)

R. Lee Ermey
(Dick Mead)

(7 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
18:20
Tűzparancs
amerikai akciófilm, 1996
18:30
Zorro
olasz-francia kalandfilm, 1975
18:40
A galamb
török film, 2018
18:40
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
06:10
Ben 10
2017, III. évad, 211. rész: Az örök út
06:11
Az állatkert
2017, I. évad, 13. rész: Költöző madarak
06:12
Bob, a mester
I. évad, 9. rész: Bob The Builder 01 (Eps. 1-52.) 1009
06:20
Wissper
angol animációs filmsorozat, Tolakodós pingvinek, 2016
06:20
Mancs őrjárat
IV. évad, 416. rész: A móló megmentése
Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Ma még tart a Vegetáriánus Fesztivál előadásokkal, filmekkel, egészséggel és ételekkel. #vegetáriánusfesztivál #vegetarianus #joga #vegan #egeszseg #fenntarthatosag #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.