Lara Croft: Tomb Raider 2. - Az élet bölcsője

olvasói
(0)
Lara Croft, a számítógépes játékból szalajtott szupernő visszatért, de ez nem is annyira első mozifilmje sikerének köszönhető, sokkal inkább a természetéből következik. Ő már csak ilyen. Csaknem egy tucatnyi digitális játékkalandot járt már meg, egy film hogy volna neki elég. Főleg ha egy olyan, nem csak testi adottságokban passzoló, de színészileg is figyelemre méltó hús-vér nőszemély alakítja a szerepét, mint Anjelina Jolie.
A játékszabályok ugyanazok: a cél egy olyan régiségnek, Pandora szelencéjének megszerzése, amely korlátlan világuralmat biztosít birtokosának. A főgonosz kegyetlen bérenceivel természetesen rosszra akarja felhasználni az így elnyerhető hatalmat, Croft kisasszony ellenben mindent elkövet, hogy megakadályozza e tervében és régészi megszállottságát legyőzve a baljós holmit megőrizze ott, ahol van - bár igyekezetében legalább annyira hátráltatja, mint segíti egy jóképű, ám megbízhatatlan fiatalember. 
 
Egy jó játékban azonban nem a cél, hanem maga a játék a lényeg. A Tomb Raider esetében a rejtelmes helyszínek felderítése, a száguldozás mindenféle dögös járműveken és az összecsapások a válogatott gonosztevőkkel. Szóval van itt búvárkodás Szantorini mellett, kutatva Nagy Sándor elsüllyedt templomát, motorozás a Kínai nagy Falon, ejtőernyőzés egy hongkongi felhőkarcoló tetejéről, afrikai szafari (benne nem fakultatív találkozás emberevő kőszörnyekkel) és sok-sok bunyó a legkülönbözőbb helyszíneken barlangtól laboratóriumig. 
 
Jan De Bont rendező (Féktelenül, Az átok) filmje egyértelműen jobb, mint első rész, noha az talán különlegesebb helyszínekkel dicsekedhetett. Ezúttal játékosabb a hangvétel, a régészeti feladványok ugyanakkor vannak annyira valószerűek, mint Indiana Jones kalandjaiban, és a romantikus szál feltétlenül hihetőbb.
nelson
2003.09.01
|
Lara Croft: Tomb Raider: The Cradle of Life
amerikai akciófilm, 117 perc, 2003
A formás régészlány visszatér: búvárkodik görög romok között, motorozik a kínai nagy falon, és megtalálja Pandora szelencéjét Afrikában. Jobb, mint az első rész!
Rendező:

Jan De Bont

Színész:

Angelina Jolie
(Lara Croft)

Gerard Butler
(Terry Sheridan)

Ciarán Hinds
(Jonathan Reiss)

Noah Taylor
(Bryce)

Chris Barrie
(Hillary)

Simon Yam
(Chen Lo)

Djimon Hounsou
(Kosa)

Til Schweiger
(Sean)

Jonny Coyne
(Gus Petraki)

Műsoron a TV-ben

Mozi+
 2019.10.24., csütörtök, 18:45
 2019.10.30., szerda, 13:45

LinkekFilm premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
A férfi mögött
amerikai film, 2017
18:40
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
18:45
A rodeós
amerikai film, 2018
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Margitte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.