Szikraváros

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (15)
Gazdasági válság ide, globális felmelegedés és terrorizmus oda, a mozikban már jó pár éve a felhőtlen gyermeki fantázia uralkodik, Harry Pottertől Narmián át az Arany iránytűt követve a Gyűrűk uráig - még szerencse, hogy a legtöbb néző sem nőtt fel teljesen.
 Lehetne számos más alkotás hatását kimutogatni a Szikravároson, és elkerülhetetlen, hogy néhány jelenetnél ne szisszenjünk fel, hogy hű, ez olyan, mitn az Elveszett gyermekek városa, ez meg itt tisztára az Alien megyedik része, és ez jó agytorna, de felesleges szigorúság. Gil Kenan (Rém-rom) első élő szereplős filmje nem tartozik az instant klasszikusok közé, de látszik, hogy készítői sok fantáziával, lelkesedéssel és kreativitással álltak neki. Minimális például a számítógépes grafika használata, és a föld alatti város díszletei szinte mind igaziak - merthogy úgy 200 évvel járunk a jövőben egy katasztrófa után, amely elpusztította a felszínt, ám előrelátó tudósok megépítették a Szikravárost, amelyet egy óriái generátor működtet, ám a gépezet lassan, de biztosan kezdi felmondani a szolgálatot.
 
A nagy töketlenkedés közepette, amely élén a korrupt polgármester áll, két fiatal lát neki, hogy megtalálja a kiutat a felszín felé, ám nincs könnyű dolguk, és a hatalmas, éhes vakond, amely a vájatokban ólálkodik, csak egy a sok akadály közül. Bár a Szikraváros eleve hendikeppel indul a szerény felhajtás és a népszerű irodalmi előzmény okán, és maga a történet komoly aránytalanságokkal küzd, azért nem elveszett próbálkozás, részben a már említett lelkesedés, és részben a tehetséges fiatal színészek és az olyan öreg rókák, mint Bill Murray, Tim Robbins vagy Martin Landau. 
 
 
 
Vízer
2008.12.09
|
City of Ember
amerikai kalandfilm, 95 perc, 2008
Egy föld alatti városban elkezdenek pislákolni a fények, de szerencsére két tini vállalja, hogy veszélyes kutatóútra indul. Hol van a város elásva?
Rendező:

Gil Kenan

Színész:

Bill Murray
(Cole polgármester)

Martin Landau
(Sul)

Tim Robbins
(Loris Harrow)

Marianne Jean-Baptiste
(Clary)

Harry Treadaway
(Doon Harrow)

Toby Jones
(Barton Snode)

Saoirse Ronan
(Lina Mayfleet)

Mary Kay Place
(Mrs. Murdo)

Simon Kunz
(Fleery kapitány)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2008. december 18.
(12 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
22:35
Hajsza a föld alatt
amerikai krimi, 2009
22:55
A jó, a rossz és a furcsa
dél-koreai kalandfilm, 2008
23:00
A csontember
amerikai thriller, 1999
23:00
Dredd
amerikai akciófilm, 2012
23:10
A hódkóros
amerikai dráma, 2011
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.