Dobd be magad!

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (12)
A Flashdance sokadik feldolgozása körülbelül annyira eredeti, mint Psota Irén fogsora, de legalább annyira hasznos is: kicsit nehezebb lenne nélküle megemészteni az életet.
 A fél évtizeddel ezelőtt készített Honey Jessica Albájához hasonlóan ismét egy feltörekvő fiatal színésznő kapott lehetőséget arra, hogy ékes szavak és mély érzelmek helyett forradalmian szexi testmozgással vésse bele magát a közönség maszturbatív tudatalattijába. Mary Elizabeth Winstead a Végső állomás 3. és a Die Hard 4. mellett Tarantino Halálbiztosában (sárga ruci!) is bizonygatta már tehetségét, a kötelező körök (szeletelt tini, túszleány, közúti baleseti áldozat) mellett ideje volt hát egy könnyedebb, alakformálás szempontjából is előnyös szerepet bevállalni. 
 
Lauryn Kirk egy kisvárosi árva lány, aki azért utazik Chicagóba, hogy az ottani tekintélyes táncfőiskolára felvételizzen. A kissé darabos mozgású hölgyet meglepő módon elutasítják, de hamar akad persze egy segítő, aki szállást és munkát ad neki, így Lauryn először egy menő klub könyvelője, majd vezető táncosnője lesz. Logikus. A családi hajcihővel (az autószerelő báty nem lelkesedik húga terveiért) és szerelmi szállal (bamba DJ) nehezített történet természetesen boldog véget ér, a tánc ugyanis nemcsak a léleknek, de a forgatókönyvnek is jót tesz, a szereplők bőréről és bélrendszer-működéséről nem is beszélve. A tisztesség kedvéért meg kell jegyezni, hogy a potenciális vizuális élményben nagyobb része van az operatőrnek, mint a lányok mozgásának, az illúzió azonban így is teljes. 
 
csmozi
2009.02.26
|
Make It Happen
amerikai filmdráma, 90 perc, 2008
Egy amerikai kisvárosi lány Chicagóba megy táncolni, de néha eltéveszti a lépést...
Rendező:

Darren Grant

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2009. március 5.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.