Ausztrália

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (6)
Szerelmes-marhahajtós-őslakosos-kisgyerekes-varázslatos háborús-western-melodráma az ötödik kontinensről.
Ha Baz Luhrman rendez, akkor máris valami nagy műfaji-stílusbeli kavarásra számítunk legutóbbi két filmje, a Shakespeare-tragédiát napjaink Miamijába átemelő Rómeó + Júlia és a szecesszió Párizsában mai popslágereket daloló Moulin Rouge! után. Az Ausztrália azonban bőven ráduplázott e várakozásokra azzal, ahogy mind képi megoldásaiban, mind az elbeszélés fordulataival folyamatosan ellentétek közt cikázik: realizmus és fantáziavilág, western és varázslat, digitálisan animált háborús jelenetek és musicalbe illő cukormáz kerül zavarba, de csodálatba ejtő egységbe az úrihölgy és a marhahajcsár románcának és a félvér kisfiú (a filmtörténet egyik legfelejthetetlenebb gyerekszínésze játssza) felnőtté válás felé vezető kalandjainak meséjében. A nemesen egyszerű címet viselő film azon túl, hogy epikus történeti keretek közt eleveníti fel a földrészország XX. századát a pusztai gazdálkodóléttől a II. világháború csapásán át a félvér gyerekekkel való mostoha bánásmódig, az ausztrál rendező az ausztrál színészek színe-javát is felvonultatja a főszereplő Nicole Kidman-Hugh Jackman duótól a karakterszereplőkig (például David Wenham, Jack Thompson, Bryan Brown vagy az őslakos varázslót alakító David Gulpilil, aki 40 éve szinte minden híres ausztrál filmben szerepelt). 
 
Kiadás: A szokásos hangválaszték (magyar, angol DD 5.1), de egy ilyen kiállítású filmhez képest szokatlanul sovány extrák: két kimaradt jelenet (az egyik érdekesebb, mint a másik). Mivel a szokásos extrák, interjúk és kisfilmek a Blu-Ray változaton ezzel szemben helyet kaptak, lehet, hogy nemsokára már az válik szokásossá, hogy a DVD-re egyre kevesebb extrát osztanak. 

Australia, 2008, 158 perc, InterCom (12) 
 
nelson
2009.05.11
|
Australia
amerikai-ausztrál romantikus filmdráma, 165 perc, 2008
Háborús-szerelmes dráma lélegzetállító érzelmi viharokkal, japán bombázással és tájképekkel a Moulin Rouge! rendezőjétől.
Rendező:

Baz Luhrmann

Színész:

Nicole Kidman
(Lady Sarah Ashley)

Hugh Jackman
(Drover)

David Wenham
(Neil Fletcher)

Bruce Spence
(Dr. Barker)

Ray Barrett
(Ramsden)

Tony Barry
(Callahan őrmester)

Bryan Brown
(King Carney)

David Gulpilil
(King George)

Jack Thompson
(Kipling Flynn)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2008. december 25.

Műsoron a TV-ben

SuperTV2
 2020.04.19., vasárnap, 13:00

Linkek


Kapcsolódó cikkek

(10 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
18:15
James Bond: Aranyszem
amerikai akciófilm, 1995
18:20
A lelőhely
kanadai sci-fi, 2018
18:25
Herkules
amerikai animációs film, 1997
18:25
A belleville-i zsaru
francia vígjáték, 2018
18:35
Kisasszonyok
amerikai romantikus film, 1994
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.