Dögölj meg, drága Mona!

est.hu:
7/10
|
olvasói
5/10 (4)
Az amerikai kisváros a maga elbaltázott karaktereivel, természet adta korlátoltságával a legjobb filmvígjátékok helyszíne és táptalaja már régóta - és a Dögölj meg, drága Mona! a legsötétebbek közé tartozik, mármint ami a humort illeti.
Induljunk ki abból, hogy a Verplanek nevű kisvárosban a legnagyobb eseménynek az évenként megrendezett késdobáló verseny számít, és mindenki Yugo gépkocsit, a korántsem szépemlékű Jugoszlávia néha exportcikkét, használja, és a teljes lakosság gyanúsítottja annak a gyilkossági ügynek, melyet a mindenki által zsigerből gyűlölt Mona Dearly ellen követtek el. Az említett nőszemély - rémes anya, borzalmas feleség és rettenetes szomszéd - Yugójával a Hudson folyóban landolt, miután szorgos kezek megbuherálták a fékjét. A cseppet sem egyszerű ügyet az apró termetű Wyatt Rash rendőrfőnök kénytelen felgöngyölíteni. Kiderül, hogy nemcsak Mona az egyetlen rémség a városban. Ott van például Rona, a bővérű pincérnő, akinek az sem okoz problémát, hogy egyszerre csábítsa el Mona férjét és fiát, a kissé pszichopata kinézetű Bobby Calzone és menyasszonya pedig komoly lelki sérüléseket szenvedett Mona terrorja miatt. Sőt az áldozat még a rendőrfőnök helyettesének is megkeserítette az életét.
 
A nyomozás legfőbb kérdése, melyet Rash minden egyes alkalommal feltesz magának: ki kívánta Mona halálát? A válasz pedig mindig ugyanaz a kérdés: ki nem? Sok más vonása mellett a film egyik érdeme, hogy bár rengeteg sztár tűnik fel benne, mindenkit olyan csúnyára vettek, hogy valóban Danny DeVito néz ki a legjobban, míg Neve Campbell vagy Jamie Lee Curtis kifejezetten ijesztő, a szőkére festett Casey Affleck direkt röhejes. Mindez nem lenne külön érdem, ha nem társulna hozzá egy remek sztori is, illetve a lökött karakterekhez illő még remekebb dumák.

Forrás: Est.Tv Magazin
2008.11.28
|
Drowning Mona
amerikai krimivígjáték, 92 perc, 2000
Rendező:

Nick Gomez

Színész:

Danny DeVito
(Wyatt Rash rendőrfőnök)

Bette Midler
(Mona Dearly)

Neve Campbell
(Ellen Rash)

Jamie Lee Curtis
(Rona Mace)

Casey Affleck
(Bobby Calzone)

William Fichtner
(Phil Dearly)

Marcus Thomas
(Jeff Dearly)

Peter Dobson
(Feege Gruber)

Kathleen Wilhoite
(Lucinda)

(6 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
18:20
Tűzparancs
amerikai akciófilm, 1996
18:30
Zorro
olasz-francia kalandfilm, 1975
18:40
A galamb
török film, 2018
18:40
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
06:40
Új bolondos dallamok
2015, I. évad, 301. rész: Akiért a troll a szól
06:40
Szuper Szárny
I. évad, 108. rész: Penny mélytengeri merülése / Rod nagy ugrása
06:45
Thomas, a gőzmozdony
4. rész: Zűrzavar késés nélkül
06:45
Új bolondos dallamok
2015, I. évad, 302. rész: Elsőbbségadás kötelező?
06:48
Sam, a tűzoltó
IX. évad, 24. rész: Fireman Sam 09 1024
Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Ma még tart a Vegetáriánus Fesztivál előadásokkal, filmekkel, egészséggel és ételekkel. #vegetáriánusfesztivál #vegetarianus #joga #vegan #egeszseg #fenntarthatosag #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.