Tudós nők
Armanda, a módos francia polgár leánya a testi szerelem gondolatától is irtózik, tűrhetetlen finomkodásával, fennkölt szellemi eszméivel elüldözi udvarlóját, Klitandert. Húga, Henriette viszont szívesen veszi Klitander udvarlását. A ház úrnője, Philaminte és sógornője, Beliza rajong a művészetekért, de mivel nem elég emelkedett a stílusa, elbocsájtják. A ház ura, Chrysale nem helyesli a dolgot, de nem mer a feleségével szembeszállni. Philaminte, Beliza és Armanda áhítattal hallgatják az álszent Trissotin költészetének remekeit, melyekről később kiderül, hogy lopottak. Philaminte elhatározza, hogy Trissotint választja Henriette férjéül. Chrysale és öccse, Ariste viszont Klitandert pártfogolja. Több családi összezördülés után Chrysale a sarkára áll, visszaveszi a kirúgott cselédet és hívatja a közjegyzőt, hogy Henriettet férjhez adja. A ház ura és úrnője azonban a közjegyző előtt sem tud a vőlegény személyében megegyezni. Ekkor Ariste két levelet nyújt át, melyekből kiderül, hogy a család teljesen tönkrement. A hozományvadász Trissotin elmenekül, Klitander viszont így is feleségül kívánja venni Henriettet, amibe immár Philaminte is beleegyezik. Ekkor Ariste közli, hogy a levelek hamisak, senki nem ment tönkre, csak csel volt az egész, hogy Trissotin lelepleződjön. Így Henriette férjhez megy Klitanderhez, Armandának pedig marad a filozófia és az okoskodás.

Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
A férfi mögött
amerikai film, 2017
18:40
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
18:45
A rodeós
amerikai film, 2018
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
Már játsszák a mozik a FOMO - Megosztod és uralkodsz című filmet egy durvára sikerült buli következményeiről. @fomo.amozifilm #moziajanlo #moziajánló #fomo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.