A rózsaszín párduc 2.

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (34)
A Steve Martin által először 2006-ban felelevenített és önnön képére formált legendás figura, Jacques Clouseau felügyelő újra pusztít.
 És meglepő módon az újkori Párduc-filmek második része sokkal jobb a kifejezetten gyenge elsőnél. Az alkotóknak sikerült jóval ízlésesebbnek maradniuk (nincsenek például hangszigetelt stúdióban szellentős jelenetek), de az is lehet, hogy mostanra szoktuk meg Steve Martint Clouseau-ként. 
 
Az új film cselekménye szerint természetesen ismét ellopják a világ legdrágább gyémántját, a Rózsaszín Párducot, ezúttal azonban több más felbecsülhetetlen értékű ritkaságnak is lába kél, így egy nemzetközi nyomozói szupercsapatot hoznak létre az ügy felderítésére. A kopóbrigádban kiemelt szerepet kap Clouseau - nem nehéz kitalálni, hogy megint elsősorban mint „az idióta francia” kerül a lapok címlapjára iszonytató (és igen nevettető) bénázásaival. A slapstick comedy mellett pedig tovább bonyolódik a felügyelő félénk románca titkárnőjével, aki mellett két másik vonzó hölgyeménnyel is cicázhat (Aishwarya Rai, illetve a szokatlanul vonzó Lily Tomlin alakításában). 
 
A rózsaszín párduc 2. sikerének titka, hogy az első résznél sokkal tarkább és érdekesebb a színészi gárda Martin körül - Andy Garcia például szexis olasz akcentussal hódít. S szerencsére az idétlen hamburger-ömbörzsör poén is csak egyszer (na jó, másfélszer) kerül elő. A Peter Sellers-féle eredeti Rózsaszín párduc-filmekkel ellentétben ez ugyan nem lesz klasszikus, de jól el lehet rötyögni rajta másfél órán keresztül. 
fürkész
2009.02.10
|
The Pink Panther 2
amerikai kalandfilm, 92 perc, 2009
Jacques Clouseau nyomozó egy nemzetközi rendőrbrigád tagjaként nyomoz egy világjáró műkincstolvaj után. Az első rész méltó folytatása...
Rendező:

Harald Zwart

Színész:

Steve Martin
(Jacques Clouseau nyomozó)

Jean Reno
(Ponton)

Emily Mortimer
(Nicole)

Andy Garcia
(Vicenzo)

Alfred Molina
(Pepperidge)

Aishwarya Rai Bachchan
(Sonia)

John Cleese
(Dreyfus)

Lily Tomlin
(Mrs. Berenger)

Jeremy Irons
(Avellaneda)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2009. február 12.
(17 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.