A szövetség

olvasói
(0)
A brit Alan Moore a kortárs képregény-művészet egyik kimagasló, tízezrek által kultikus tiszteletnek örvendő személyisége, akinek művei jelentős vérfrissítést hoztak a múlt század utolsó évtizedeire sokak által elparentált műfajba. Moore munkái újabban mind vonzóbbak Hollywood számára, többen is dolgoznak a szerző eddigi főművét jelentő Watchmen adaptációján, nemrég készült el a Hughes fivérek jóvoltából A pokolból című comics moziváltozata, és most itt a legújabb próbálkozás, a League of Extraordinary Gentlemen filmverziója.
A mese első folyama 1999-ben jelent meg 6 füzetben, a sztorit Moore írta, a képregényt Kevin O`Neill rajzolta. A történet a 19. század legvégén játszódik, amikor is a britek és a németek ellentétei egyre inkább kiéleződnek, és világháború kitörése fenyeget. A két hatalom között elmérgesedett viszonyt igyekszik kihasználni egy mindenre elszánt gonosztevő, hogy a világot saját igájába hajtsa. A britek a magát Fantom néven aposztrofáló rém leszerelése érdekében egy szuperhősökből álló, meglehetőst bizarr összetételű csapatot verbuválnak, melynek tagjai Allan Quatermain, a világhírű kalandor, Nemo kapitány, Mina Harker, a vámpirizált nő, Rodney Skinner, a láthatatlan ember, Tom Sawyer, az amerikai titkos ügynök, Dorian Gray, valamint Dr. Jekyll és Mr. Hyde. 
 
A League of Extraordinary Gentlemen - látszatra - Alan Moore egyik leginkább mozivászonbarát munkája, a filmverzió azonban nem lett tökéletes. Noha a sztori nagyvonalakban a képregényt követi - a legjelentősebb változtatás Tom Sawyer feltűnése, ő a képregényben nem szerepel -, a mese nem áll össze kerek egésszé, és tovább rontja az összhatást a speciális effektusok erőtlensége. Utóbbi momentum már csak azért is különös, mert a rendező, Stephen Norrington direktori debütje előtt jó ideig effektmesterként dolgozott számos szuperprodukcióban.
Homolka
2003.09.25
|
League of Extraordinary Gentlemen
amerikai akciófilm, 110 perc, 2003
Különleges egyéniségek szövetsége Nemo kapitánnyal, női vámpírral, láthatatlan emberrel, amerikai titkos ügynökkel, plusz Dr. Jekyll és Mr. Hyde. 90 órájuk van, hogy megmentsék a világot. Hacsak Miki Egér közbe nem lép, biztos sikerül is.
Színész:

Sean Connery
(Allan Quatermain)

Shane West
(Tom Sawyer)

Stuart Townsend
(Dorian Gray)

Peta Wilson
(Mina Harker)

Naseeruddin Shah
(Nemo kapitány)

Tony Curran
(Rodney Skinner)

Jason Flemyng
(Dr. Henry Jekyll)

Richard Roxburgh
(M)

Max Ryan
(Dante)

LinkekFilm premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
Filmek a TV-ben
18:10
Látomás
japán romantikus film, 2018
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:25
A kilencedik kapu
amerikai thriller, 1999
18:25
Jack Reacher: Nincs visszaút
amerikai akciófilm, 2016 (ism.)
18:35
Rossz társaság
amerikai krimi, 2002
Van ma Margó Irodalmi Fesztivál, latin-amerikai dokufeszt, terézvárosi búcsú, kürtőskalács fesztivál, ezernyi program, de van egy, ami mindenkinek szól: az önkormányzati választások! Fotó: @fortepan #szavazas #szavazz #onkormanyzativalasztasok #programajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.