Boldog születésnapot!

olvasói
(0)
A kényszeres újévi fogadalmaknál talán csak egy dolog nyomasztóbb: a jubileumi születésnap. Például a harmincadik, amikor az ember átbillen a B-oldalra. Fazekas Csaba vígjátékának hőse, Osvát András későn érő típus, majd harmincévesen is hagyja, hogy a mama gondoskodjon róla. Születésnapjának nyűgös reggelén ezért elhatározza, hogy hirtelen bepótol mindent, ami életéből eddig hiányzott, egy harmincéves férfi számára azonban szériafelszerelés.
Legyen tehát autója, abszolváljon egy vad szeretkezést egyszerre két nővel, és legyen felesége. Csodák csodája, ez a kissé nyámnyila későkamasz (akiről azért a film fergeteges nyitányában kiderül, hogy talán nem más, mint Albert Einstein harmadik reinkanációja) tényleg bepótol mindent... vagy majdnem mindent. 
 
Az édes hármason hamar túlesik, kis segítséggel egy autó is az ölébe pottyan, egy fatális véletlen révén pedig feleségre is szert tesz, a mellé sodródott hebrencs szépség azonban életveszélyes, szőke ciklon - de ez csak akkor derül ki, amikor ők ketten már elképesztő, groteszk kalandok sorába hullanak. 
 
A Boldog születésnapot! az idei Szemle nagy meglepetése és sikerfilmje volt, féltucat díjat besöpört, és a közönség is a kegyeibe fogadta. Nem véletlenül. Fazekas Csaba filmje szellemes és eredeti hangvételű vígjáték, jó érzékkel egyensúlyozik frivolság és komolyság között; a dramaturgiai döccenőkért pedig bőséggel kárpótol a kiváló színészi összjáték (Kocsis Gergő és Ónodi Eszter párosa mellett Máté Gábor, Hernádi Judit és Bálint András frappáns epizódokban alakít nagyot). Harmincon innen és túl ez a film nyugodtan ajánlható mindenkinek.
gorcsev
2003.09.01
|
magyar vígjáték, 99 perc, 2003
Egy nap a világ. Főleg, ha az a nap a harmincadik születésnap. Sokszoros díjnyertes, kiváló vígjáték a Simó-osztály legújabb debütánsától.
Rendező:

Fazekas CsabaFilm premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
Filmek a TV-ben
18:10
Látomás
japán romantikus film, 2018
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:25
A kilencedik kapu
amerikai thriller, 1999
18:25
Jack Reacher: Nincs visszaút
amerikai akciófilm, 2016 (ism.)
18:35
Rossz társaság
amerikai krimi, 2002
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.