Boldog születésnapot!

olvasói
(0)
A kényszeres újévi fogadalmaknál talán csak egy dolog nyomasztóbb: a jubileumi születésnap. Például a harmincadik, amikor az ember átbillen a B-oldalra. Fazekas Csaba vígjátékának hőse, Osvát András későn érő típus, majd harmincévesen is hagyja, hogy a mama gondoskodjon róla. Születésnapjának nyűgös reggelén ezért elhatározza, hogy hirtelen bepótol mindent, ami életéből eddig hiányzott, egy harmincéves férfi számára azonban szériafelszerelés.
Legyen tehát autója, abszolváljon egy vad szeretkezést egyszerre két nővel, és legyen felesége. Csodák csodája, ez a kissé nyámnyila későkamasz (akiről azért a film fergeteges nyitányában kiderül, hogy talán nem más, mint Albert Einstein harmadik reinkanációja) tényleg bepótol mindent... vagy majdnem mindent. 
 
Az édes hármason hamar túlesik, kis segítséggel egy autó is az ölébe pottyan, egy fatális véletlen révén pedig feleségre is szert tesz, a mellé sodródott hebrencs szépség azonban életveszélyes, szőke ciklon - de ez csak akkor derül ki, amikor ők ketten már elképesztő, groteszk kalandok sorába hullanak. 
 
A Boldog születésnapot! az idei Szemle nagy meglepetése és sikerfilmje volt, féltucat díjat besöpört, és a közönség is a kegyeibe fogadta. Nem véletlenül. Fazekas Csaba filmje szellemes és eredeti hangvételű vígjáték, jó érzékkel egyensúlyozik frivolság és komolyság között; a dramaturgiai döccenőkért pedig bőséggel kárpótol a kiváló színészi összjáték (Kocsis Gergő és Ónodi Eszter párosa mellett Máté Gábor, Hernádi Judit és Bálint András frappáns epizódokban alakít nagyot). Harmincon innen és túl ez a film nyugodtan ajánlható mindenkinek.
gorcsev
2003.09.01
|
magyar vígjáték, 99 perc, 2003
Egy nap a világ. Főleg, ha az a nap a harmincadik születésnap. Sokszoros díjnyertes, kiváló vígjáték a Simó-osztály legújabb debütánsától.
Rendező:

Fazekas Csaba



Film premierek

Judy

angol életrajzi dráma, 118 perc, 2019

Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk

amerikai akcióvígjáték, 123 perc, 2020

Amanda

francia filmdráma, 107 perc, 2018

A bőrömben

angol filmdráma, 101 perc, 2018

Dolittle

amerikai családi film, 106 perc, 2020
Játék
Amikor egy elit ejtőernyős tűzoltó és csapata kiment három gyereket egy égő házból, meg kell oldaniuk a rájuk bízott gézengúzok szórakoztatását, miközben gondoskodniuk is kell róluk.
Filmek a TV-ben
H
13
K
14
Sze
15
Cs
16
22:00
A lopás művészete
amerikai-kanadai krimivígjáték, 2013
22:15
Megállás
görög film, 2018
22:25
Csapd le csacsi!
magyar filmvígjáték, 1990
22:30
Az apáca
amerikai horror, 2018
22:35
Fűrész 3D
amerikai-kanadai horror, 2010
Már kint a lelőhelyeken a BIDF-címlapos PESTI EST, ne feledjétek! A legjobb budapesti programokkal, keressétek és szeressétek! #PESTIESTLES játékuknk folytatódik, ha bárhol látod, fotózkodj vele, használd a #pestiestles hashtaget és mi belépőket adunk! #programajanlo #jatek #instajatek #nyeremenyjatek #nyereményjáték
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.