Görögbe fogadva

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (43)
A „bazi nagy” kifejezést újra divatba hozó Nia Vardalos alapjáraton csipetnyit irritáló jelenség, de le a kalappal előtte, hogy minden hendikepje ellenére képes időről időre tényezővé válni Hollywoodban.
Nia Vardalos sok-sok smink alatt sem túl szép, nem éppen fiatal – viszont jól tartja magát – és korántsem vicces, így külön teljesítmény, hogy így is nézhető vígjátékokat termel, ha jókora kihagyásokkal is és ugyanazzal a recepttel. A titok most is a görög életérzés, és az amúgy kissé sumák módon javarészt Spanyolországban forgatott turistacsalogató nem fél a vaskos sztereotípiáktól. Hősnőnk ugyan amerikai, de görög vére hazahúzta, így idegenvezetőként dolgozik, amiben nem sok örömöt talál.
 
A turisták – akik itt a legjobb esetben is jóindulatú balfékek – irritálják, a görögök dettó, ráadásul száraz stílusa és kollégája machinációja eredményeként mindig a bendzsóbb csoportot kapja. Csakhogy a béna az új menő, és egy kedves öregúrnak köszönhetően hősnőnk megtalálja a belső görögjét, majd jól összejön a titokban dögös buszsofőrrel, a csoport tagjai pedig sikeresen elengedik magukat, és majdnem rácáfolnak a különböző nemzeti előítéletekre, majd előkerül néhány Viagra-vicc is. Nia Vardalos szerelmi élete és önmagára találása ettől még nem lesz érdekfeszítő, de akad sok vicces mellékszereplő – köztük a mindig remek Richard Dreyfuss –, és mivel a forgatókönyvet a Simpson család veteránja, Mike Reiss jegyzi, a dumák sem rosszak. A turisták kárára pedig bátran lehet élcelődni – az esetek nagy részében tényleg hülyék…
Vízer
2009.08.11
|
My Life in Ruins
amerikai-spanyol vígjáték, 98 perc, 2009
Egy görög-amerikai idegenvezető az antik országban fedezi fel újra romantikus énjét. Bazi nagy útifilm focistára hajazó buszsofőrrel.
Rendező:

Donald Petrie

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2009. augusztus 13.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.