Szuperbojz

olvasói
4/10 (49)
A magyar remake-király és alkalmi dokumentumfilmes, Kabay Barna most eredeti ötletből dolgozott, és készített egy zenés vígjátékot, mely számos szórakoztatóipari sztereotípia mellett felsorakoztatja a magyar közönségfilmes színésztársadalom apraját-nagyját egy csokorra való karaoke-ízű betétdal társaságában.
A sztori eredetiségéhez férhet persze némi kétség, hiszen Menyhárt Jenő hazatérése után is összeállt a frontember régi legendás bandája, de az Európa Kiadó visszatéréséről maximum koncertfilm született. Ráadásul a címbéli Superboys zenekar nem egy intellektuális underground banda, hanem egy olyan képződmény, mely legpontosabban egy kocsmai wurlitzer és egy kugligép házasításával közelíthető meg. Ennek megfelelően frontembere, Johnny G. (Bajor Imre – Szomszédok teleregény) nem egy klasszikusan kiművelt emberfő, hanem arra az elképzelt Horváth Charlie-ra emlékeztet, aki Szibériában vendéglátózott pár évtizedet. Ez persze mit sem von le a figura érdekességéből, kivált, hogy van neki egy rendkívül csinos lánya (Kerekes Vica), egy újdonsült menedzsere (Kolovratnik Krisztián), régi zenésztársai (Gesztesi Károly, Kálloy Molnár Péter, Mucsi Zoltán), egy régi menedzsere (Rudolf Péter) és még egy raklap haver és üzlettárs, aki érdekelt a nagy visszatérés sikerében – illetve kudarcában.
 
Aki befizet erre a rockkomédiára, az megízlelheti a tölgyfahordóban érlelt Kabay-féle humor minden finomságát, és megtudhatja, értő kezek irányítása alatt mire képesek azok a kiváló magyar színészek, akik néha bizony kénytelenek lealacsonyodni a haknivilág szintjére. Ha nem is a Szuperbojz a XXI. század Kopaszkutyája, arra azért érdemes számítani, hogy időnként földhöz vág. 
csmozi
2009.10.22
|
magyar vígjáték, 80 perc, 2009
Öreg fiúk pengetik a gitárt a magyar remake-király zenés vígjátékában.
Rendező:

Kabay Barna

Forgalmazza: Cinemastar
Bemutató: 2009. október 29.
(8 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
18:15
James Bond: Aranyszem
amerikai akciófilm, 1995
18:20
A lelőhely
kanadai sci-fi, 2018
18:25
Herkules
amerikai animációs film, 1997
18:25
A belleville-i zsaru
francia vígjáték, 2018
18:35
Kisasszonyok
amerikai romantikus film, 1994
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.