Tiszta napfény

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (11)
Az amerikai kisvárosi emberek mindennapos gondjaival foglalkozó független (vagy függetlennek tűnő) filmek úgy bújnak meg a hollywoodi gigaprodukciók árnyékában, mint béka a bokorban – és legalább annyira izgalmasak is.
A család kicsi kincse óta nem kell lila művészkedéstől tartania annak, aki CGI- vagy elnökgyilkosság-mentes amerikai filmre vált jegyet, hiszen egy egyszerű történet is lehet szerethető és szórakoztató, és még a nagy színészeket sem kell hiányolnunk.
 
A Tiszta napfény esetében elsősorban a szerethetőségen és az alakításokon van a hangsúly, a történet ugyanis a fekete humoros beütés ellenére inkább tanulságos, mint szórakoztató. Adott ugyanis egy kisfiát egyedül nevelő fiatal anyuka (Amy Adams), aki – ma már házas – középiskolai szerelmével (Steve Zahn) bújik össze időnként egy motelszobában, egyébként pedig egy takarítószolgálat alkalmazottjaként nyalja fel mások padlóját. A szemeit bájosan kerekítgető, elcsukló hangon beszélő hősnőnk egy napon nagy lépésre szánja el magát: szárnya alá véve a világban bizonytalanul botorkáló húgát (Emily Blunt), bűntények és halálesetek utáni takarítószolgálatot alapít, és a nem túl kellemes munka ellenére lassacskán kezdi magát jól érezni a bőrében – egészen a kötelező malőr bekövetkeztéig. 
 
Az új-zélandi Christine Jeffs rendezőnő (Sylvia) meggyőző rutinnal építgeti fel karaktereit és szép részletgazdagsággal prezentálja környezetüket, azaz szinte mindent megtesz azért, hogy a színészeknek már csak a babérokat kelljen learatniuk, nagy csavarral vagy katarzissal azonban nem ajándékozza meg a nézőket. Hiába, az élet apró dolgai csupán apró örömet vagy bánatot okoznak – és ez így van rendjén. 
csmozi
2009.11.04
|
Sunshine Cleaning
amerikai vígjáték, 102 perc, 2008
Egy anyagilag megszorult fiatal anyuka kezelhetetlen húga segítségével sajátos vállalkozásba kezd: bűntények után takarítanak.
Rendező:

Christine Jeffs

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2009. november 12.
(33 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
A férfi mögött
amerikai film, 2017
18:40
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
18:45
A rodeós
amerikai film, 2018
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
Már játsszák a mozik a FOMO - Megosztod és uralkodsz című filmet egy durvára sikerült buli következményeiről. @fomo.amozifilm #moziajanlo #moziajánló #fomo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.