Tiszta napfény

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (11)
Az amerikai kisvárosi emberek mindennapos gondjaival foglalkozó független (vagy függetlennek tűnő) filmek úgy bújnak meg a hollywoodi gigaprodukciók árnyékában, mint béka a bokorban – és legalább annyira izgalmasak is.
A család kicsi kincse óta nem kell lila művészkedéstől tartania annak, aki CGI- vagy elnökgyilkosság-mentes amerikai filmre vált jegyet, hiszen egy egyszerű történet is lehet szerethető és szórakoztató, és még a nagy színészeket sem kell hiányolnunk.
 
A Tiszta napfény esetében elsősorban a szerethetőségen és az alakításokon van a hangsúly, a történet ugyanis a fekete humoros beütés ellenére inkább tanulságos, mint szórakoztató. Adott ugyanis egy kisfiát egyedül nevelő fiatal anyuka (Amy Adams), aki – ma már házas – középiskolai szerelmével (Steve Zahn) bújik össze időnként egy motelszobában, egyébként pedig egy takarítószolgálat alkalmazottjaként nyalja fel mások padlóját. A szemeit bájosan kerekítgető, elcsukló hangon beszélő hősnőnk egy napon nagy lépésre szánja el magát: szárnya alá véve a világban bizonytalanul botorkáló húgát (Emily Blunt), bűntények és halálesetek utáni takarítószolgálatot alapít, és a nem túl kellemes munka ellenére lassacskán kezdi magát jól érezni a bőrében – egészen a kötelező malőr bekövetkeztéig. 
 
Az új-zélandi Christine Jeffs rendezőnő (Sylvia) meggyőző rutinnal építgeti fel karaktereit és szép részletgazdagsággal prezentálja környezetüket, azaz szinte mindent megtesz azért, hogy a színészeknek már csak a babérokat kelljen learatniuk, nagy csavarral vagy katarzissal azonban nem ajándékozza meg a nézőket. Hiába, az élet apró dolgai csupán apró örömet vagy bánatot okoznak – és ez így van rendjén. 
csmozi
2009.11.04
|
Sunshine Cleaning
amerikai vígjáték, 102 perc, 2008
Egy anyagilag megszorult fiatal anyuka kezelhetetlen húga segítségével sajátos vállalkozásba kezd: bűntények után takarítanak.
Rendező:

Christine Jeffs

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2009. november 12.
(33 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Filmek a TV-ben
18:15
Koreai rulett
dél-koreai akciófilm, 2013
18:25
Csokoládé
angol romantikus film, 2000
18:30
Virágvölgy
magyar film, 2018
18:35
Inferno
amerikai-japán-magyar-török thriller, 2016
18:40
Fák jú, Tanár úr! 3.
német vígjáték, 2017
Ma este kilenckor Magyar Rhapsody Project a Mesterségek Ünnepén. A Bársony Bálint Sextett a magyar klasszikusokat modernizálja. . . . @mestersegekunnepe #magyarrhapsodyproject #barsonybalintsextett #klasszikusokjazzben #liszt #erkel #kodaly #bartok
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.