3D vetítések

Mátrix - Forradalmak

olvasói
3/10 (1)
Empirikus felmérések bizonyítják, hogy a 8 és 10 év közötti magyar általános iskolás fiúk túlnyomó többségének a Mátrix második része jobban tetszett az elsőnél, mert „több benne a verekedés”, „Neo repül” és mert „apukám azt mondta, majd egyszer elmagyarázza, miről beszéltek annyit”. Az első vonalbeli Mátrix-rajongók és a kritikusok véleménye azonban nem egyezik meg nemzetünk leendő nagyjainak értékelésével, hiszen az év filmjeként beharangozott Mátrix - Újratöltve sokkal inkább tűnt agyontuningolt pixel-blöffnek, mint a forradalmi felütés méltó folytatásának. A trilógia záró darabja ugyanott folytatja, ahol az előző rész májusban elbúcsúzott tőlünk: Ziont őrszemek fenyegetik, Neo elméje egyre világosabb, Smith ügynök pedig lassan benépesíti az egész bolygót (vagy mit).


A Mátrix - Forradalmak első 15 perce az okoskodás és félrevezetés jegyében telik, utána azonban megbolondul a történet, és valóra válnak a sci-fi rajongók legnedvesebb álmai. Ha a Wachowski testvérek a második epizódot húsz percesre vágták volna, és egyszerűen a befejező rész elé toldották volna, minden a helyén lenne - vallják azok a szerencsések, akik a gyártó stúdió próbavetítésein látták a filmet. Ha a Mátrix volt a trilógia esze, az Újratöltve pedig a zsírja, akkor a Forradalmak tiszta izomzat, amely ötvözi az előző két epizód erényeit. A film közepén olyan akciójelenet szerepel, melyhez képest az autópályás szekvencia dömper-rally a homokozóban, Zion elkeseredett küzdelme végig izgalomban tartja a nézőt, a történet zárlata pedig nem egyszerű „Mátrix a Mátrixban” mondóka, hanem annál sokkal meglepőbb megoldás. Ráadásul a vetítések után piros és kék golyókat kínálgató hostess-lányok állnak majd a termek kijáratánál. Állítólag.
csmozi
2003.10.30
|
The Matrix - Revolutions
amerikai sci-fi, 129 perc, 2003
A Mátrix-trilógia befejező darabja. Neo a végső megvilágosodás felé tart, a Smith ügynökök egyre csak szaporodnak, plusz még meglepő megoldás is van...
Színész:

Keanu Reeves
(Neo)

Laurence Fishburne
(Morpheus)

Carrie-Anne Moss
(Trinity)

Monica Bellucci
(Persephone)

Mary Alice
(Orákulum)

Collin Chou
(Seraph)

Essie Davis
(Maggie)

Nona Gaye
(Zee)

3D vetítések


Linkek

(6 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:35
Varázs
amerikai vígjáték, 2018
18:40
Otthon, véres otthon
amerikai romantikus vígjáték, 1997
18:50
Szemfényvesztők
francia-amerikai akciófilm, 2013
18:50
A holnap határa
amerikai kalandfilm, 2014
18:50
Géniusz
amerikai életrajzi film, 2016
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.