Woodstock a kertemben

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (11)
Negyven évvel ezelőtt a woodstocki rockfesztivál olyan hatással volt egy egész nemzedék gondolkodására, hogy ez a komplett nemzedék legszívesebben nem gondolkodott, inkább átadta magát érzéseinek. Ez azért elgondolkodtató.
Ang Lee tajvani illetőségű rendező, aki már a kilencvenes évek első felében elnyerte a nyugat figyelmét Az esküvői bankett és Étel, ital, férfi, nő című filmjeivel, az utóbbi évtizedben úgy váltogatta a műfajokat, mint Benkő Dániel a lanthúrokat. Kínai vuhszia-film (Tigris és sárkány) után elcseszett képregény-feldolgozást (Hulk) rendezett, majd melegcowboy-drámát (Túl a barátságon) és erotikus thrillert (Ellenséges vágyak). A Woodstock a kertemben egyik korábbi művére sem emlékeztet, sőt semmilyen más filmre sem, legfeljebb egy betripezett tévés bohózatra a hatvanas-hetvenes évek fordulójáról. Történik ugyanis, hogy fiatal hősünk, Elliot (Demetri Martin) 1969 nyarán szülei csőd szélén álló motelparkjában próbálja meg feldolgozni az őt ért New York-i kudarcokat, és a baljós jelek ellenére szerencséje van, hiszen éppen azon a környéken keresnek a rockfesztivál szervezői egy használható birtokot, miután majdnem kudarcba fulladt az egész rendezvény terve.
 
Lee lassan építkezve, a kor tévéfilmjeinek színeivel festi meg Elliot, szilveszteri kabaréba illő szülei, egy sor furcsa figura és további több százezer fesztiválozó kalandjait, de érdekes módon egy csomó nagy ziccert hagy ki, és inkább helyezi a hangsúlyt a szituációs komikumra, mint a hallucinoid sárban csúszásra. Azért utóbbiból is kijut egy kicsi, összességében mégis az az üzenet, hogy bár drogjait maga választja az ember, családját és nemi identitását azonban nem.  
csmozi
31 December 2009
|
Hungarian title: Woodstock a kertemben
American comedy, 110 min, 2009
Directed by:

Ang Lee

Distributor: Budapest Film
Premiere: 07 January 2010
(10 kép)


Film premierek

Tel-Avivban minden megtörténhet

belga-francia-izraeli-luxemburgi vígdráma, 100 perc, 2018

Seveled

magyar romantikus vígjáték, 95 perc, 2019

Sarkvidéki akció

amerikai-angol-dél-koreai-indiai-japán-kanadai-kínai animációs film, 90 perc, 2019

Pamacs, a Mikulás kis rénszarvasa

kanadai animációs film, 89 perc, 2018

Léghajósok

amerikai-angol kalandfilm, 100 perc, 2019

Élősködők

dél-koreai thriller, 132 perc, 2019

Akik már nem öregszenek meg

angol-új-zélandi dokumentumfilm, 99 perc, 2018
Játék
„Kedves Barátom, arra kérlek, hogy pár sorban, tényleg nagyon tömör prózában, versben, haikuban írjál nekem… Hogy miről? Megadom a témát is: mi az, amit egy férfi soha nem mondana el egy nőnek?”
Filmek a TV-ben
H
2
K
3
Sze
4
23:20
Titokzatos folyó
amerikai misztikus thriller, 2003
23:30
23:30
Vadászat a Vörös Októberre
amerikai akciófilm, 1990
23:35
Rozsda és csont
francia romantikus film, 2012
23:40
Ponyvaregény
amerikai krimivígjáték, 1994
Már az összes lelőhelyen kint van, fotózd vagy fotózkodj vele, használd a #PESTIESTLES hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #nyeremenyjatek #varosiseta #programajanlo #instajatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.