Levelek Júliának

est.hu:
5/10
|
olvasói
7/10 (48)
Minden hagymás babon szocializálódott culáger konstans rémálma, hogy a Különben dühbe jövünk képsorain elszunyókálva egy hasonszőrű film szereplőjeként éri a reggel. A Levelek Júliának az egynyári romantikus művek prototípusa is lehetne, ...
...ennélfogva célközönsége a Popcornt bújó tinilánytól egészen az Aradszky-rajongó nagymuterig terjed. Persze a történet alapján mindez aligha meglepő: Sophie, a fiatal, ám lelkes újságíró romantikus vakációra készül vőlegényével Veronába, ám a munkamániás férfit sokkal inkább foglalkoztatják a gasztronómia helyi csodái. A kishölgy tehát jobb híján egyedül vág neki a város felfedezésének, mikor is egy bizarr zarándokhelyhez érkezik.
 
Mint megtudja, az ominózus épületet önjelölt Bridget Jonesok látogatják, akik magányos mivoltukat és az elmúlt szerelmet siratják. A lány a helyszínen egy közel ötvenéves levélre bukkan, melyben egy elkeseredett nő fiatalkori udvarlója után kutat. A kis kíváncsi úgy dönt, utánajár az ügynek, amivel váratlan események lavináját indítja útjára.
 
A Levelek Júliának az ún. „aranyos film” kategóriába sorolandó, ám ennél húzósabb érvet képtelenek vagyunk felvonultatni megtekintése mellett. Az amúgy igen bájos Amanda Seyfried színészi játéka (pislogás és szelíd mosoly) alapján akár tavi csiga is lehetne a Vízipók csodapókban, míg a váratlan fordulatok a kubai országgyűlési választásokat idézik. Azért minőségi jeges kávé mellett teljes mértékben elnézegethető egy vasárnap délután.
kirsch
2010.07.22
|
Letters to Juliet
amerikai romantikus vígjáték, 100 perc, 2010
Egy amerikai lány Olaszországban nyomára akad a veronai Júlia leveleinek, és úgy dönt, megkeresi a levelek feladóit.
Rendező:

Gary Winick

Forgalmazza: Palace Pictures
Bemutató: 2010. augusztus 5.
(13 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
Filmek a TV-ben
18:15
Koreai rulett
dél-koreai akciófilm, 2013
18:25
Csokoládé
angol romantikus film, 2000
18:30
Virágvölgy
magyar film, 2018
18:35
Inferno
amerikai-japán-magyar-török thriller, 2016
18:40
Fák jú, Tanár úr! 3.
német vígjáték, 2017
Ma este kilenckor Magyar Rhapsody Project a Mesterségek Ünnepén. A Bársony Bálint Sextett a magyar klasszikusokat modernizálja. . . . @mestersegekunnepe #magyarrhapsodyproject #barsonybalintsextett #klasszikusokjazzben #liszt #erkel #kodaly #bartok
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.