Charlie St. Cloud halála és élete

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (11)
A végzős gimnazista, Charlie St. Cloud egy végzetes napon szeretett öccsével, Sammel az oldalán szenved autóbalesetet – ő túléli, testvérét viszont nem tudják megmenteni. A fiú ígéretet tesz a halottnak, hogy mindig mellette lesz, ...
...ezért évekkel később, már fiatalemberként, gondnoknak áll abban a temetőben, ahol Sam nyugszik. Charlie meghatározott rituálé szerint éli mindennapjait: minden este találkozik öccsével a közeli erdő egy elzárt kis tisztásán, majd baseballoznak és beszélgetnek egy sort. A szellemlátó fiatalember azonban csakhamar közelebb kerül egykori osztálytársához, a gyönyörű és kalandvágyó Tesshez, aki egy héten belül hosszú útra indul: vitorlás hajójával akarja megkerülni a Földet. Charlie tehát sorsdöntő lépésre kényszerül – megszegje a fivérének tett fogadalmat és válassza Tesst s vele együtt az életet, vagy maradjon továbbra is a csendes temetőben, a holtak világában?
 
Azt, hogy a High School Musical-filmeken kívül is elboldogul, Zac Efron már a Megint 17-tel demonstrálta. A Charlie St. Cloud halála és életében azt is alkalma nyílik bebizonyítani, hogy több, mint egy szép arc, és egy igazán komoly, drámai szerepben is képes helytállni. A misztikus-romantikus filmdrámát pedig éppen az a Burr Steers rendezte, akivel az ifjú színész a Megint 17-ben is dolgozott. A mű Ben Sherwood azonos című regényén alapul, s mivel magyarul csak egy rövidített verziója jelent meg, a hazai nézőknek az adaptációban elkövetett kisebb-nagyobb változtatások miatt sem kell, hogy túlzottan fájjon a fejük. 
firkász
2010.08.19
|
Charlie St. Cloud
amerikai fantasy, 101 perc, 2010
Charlie fura srác, akit nagyon megvisel öccsének halála. Temetőőrnek áll ott, ahol az öccse sírja fekszik, és éjszakánként állítólag beszélni is képes vele.
Rendező:

Burr Steers

Színész:

Zac Efron
(Charlie St. Cloud)

Amanda Crew
(Tess Carroll)

Ray Liotta
(Florio Ferrente)

Kim Basinger
(Claire St. Cloud)

Dave Franco
(Sully)

Donal Logue
(Tink Weatherbee)

Tegan Moss
(Cindy)

Charlie Tahan
(Sam St. Cloud)

Adrian Hough
(Ben Carroll)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2010. szeptember 2.
(10 kép)


Film premierek

Judy

angol életrajzi dráma, 118 perc, 2019

Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk

amerikai akcióvígjáték, 123 perc, 2020

Amanda

francia filmdráma, 107 perc, 2018

A bőrömben

angol filmdráma, 101 perc, 2018

Dolittle

amerikai családi film, 106 perc, 2020
Játék
A tavalyi nagy siker után a Budapest Varieté idén a Káprázat és Humor című új műsorával jelentkezik.
Filmek a TV-ben
18:10
Akaratlanul nagymama
osztrák film, 2012
18:20
Haverok harca
amerikai vígjáték, 2018
18:25
Star Trek
amerikai-német akció sci-fi, 2009
18:40
Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk?
amerikai akcióvígjáték, 1995
18:45
A rendőrsztori folytatódik
hongkongi akciófilm, 1988
Külföldi kiállításkörképünk egyik izgalmas állomása: Tokióban magyar klasszikusok. Többek közt Munkácsy, Rippl-Rónai, Szinyei és Csontváry is a Treasures from Budapest című kiállításon. #szinyei #szinyeimersepal #lilaruhasno #kiallitas #tokio #treasuresfrombudapest
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.