Hibrid

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (26)
Ki ne emlékezne Dollyra, a klónozott bárányra? Az 1996 nyarán született állatról szóló hírek hetekig izgalomban tartották a világot. Bár az egyház és különböző jogvédő szervezetek morális katasztrófát vizionálva elejét vették a kutatás folytatásának, ...
...az élőlények duplikálása és a fajok keresztezése iránti érdeklődés nem hagyott alább. Időnként felröppennek pletykák nagy cégek által pénzelt, illegalitásban ténykedő tudósokról, de kísérleteikről semmi biztosat nem tudunk. Pár év múlva talán meg se lepődünk majd, ha egy szirén vagy egy kentaur leül mellénk a metrón, de egyelőre még mindez csak fikció. Szerencsére.
  
Vincenzo Natali a klónhiszti idején éppen a Kocka című filmjével bíbelődött, de állítólag már ekkor megfogant benne a Hibrid ötlete. Az aprólékosan kidolgozott történetnek, a koncepciózus látványnak és a karaktereknek jót tett a hosszú érlelési idő. Csak azzal nem számolt a rendező, hogy a témával kapcsolatos kérdései és válaszlehetőségei 2010-ben már kissé avíttnak tűnnek, elég, ha Roger Donaldson A lényére vagy John Frankenheimer Dr. Moreau szigetére gondolunk, melyek másfél évtizeddel előzték meg Natali filmjét.
 
A rendező az állati és emberi géneket keresztező tudóspár sztorijában megidézi Prométheusz, Ádám és Éva, a bukott angyalok és Frankenstein mítoszát, tetszőlegesen keverve az egyes történetdarabkákat, csakúgy, mint a különböző műfajokat. A melodramatikus sci-fi/horror pedig pont olyan lett, mint főhőse, a hibrid Dren. Egyszerre félelmetes, izgalmas és gyönyörű, de hosszú távon életképtelen.  
zsinora
2010.09.16
|
Splice
amerikai-francia-kanadai horror, 104 perc, 2009
Clive és Elsa ambiciózus kutatók, akik a szabályok ellenére genetikai kísérleteket folytatnak állati gének keresztezésével, amiből egy új fajt hoznak létre.
Rendező:

Vincenzo Natali

Színész:

Adrien Brody
(Clive Nicoli)

Sarah Polley
(Elsa Kast)

Delphine Chanéac
(Dren)

David Hewlett
(William Barlow)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2010. szeptember 23.
(16 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
18:10
Látomás
japán romantikus film, 2018
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:25
A kilencedik kapu
amerikai thriller, 1999
18:25
Jack Reacher: Nincs visszaút
amerikai akciófilm, 2016 (ism.)
18:35
Rossz társaság
amerikai krimi, 2002
Van ma Margó Irodalmi Fesztivál, latin-amerikai dokufeszt, terézvárosi búcsú, kürtőskalács fesztivál, ezernyi program, de van egy, ami mindenkinek szól: az önkormányzati választások! Fotó: @fortepan #szavazas #szavazz #onkormanyzativalasztasok #programajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.