A medál

olvasói
(0)
Jackie Chan eddigi színes és változatos pályafutása során három dolgot még sosem csinált filmjeiben: nem használt dublőrt, sem számítógépes trükköket és sosem halt meg - legalábbis főszereplőként. A krumpliorrú kung-fu bohóc kezdőként párszor kénytelen volt ugyan a porba hanyatlani, de sztárként mindig legyőzhetetlen volt, egészen mostanáig. Ezzel azonban nem lövünk le semmilyen poént, ugyanis hihetetlen, de igaz: a harc ezúttal nem csupán a világ feletti hatalomért, de a halhatatlanságért is folyik. Van ugyanis egy kedves, ferdeszemű kisfiú, akinek a birtokában van egy titokzatos medál, amely életet tud adni és persze elvenni, az emberfeletti képességekről nem is beszélve. Az elvetemült gonosz útjába csakis egy hongkongi zsaru és két ír kollégája állhat - és állnak is. A kalandok ugyanis a hongkongi sikátorok után Dublin utcáin folytatódnak, a két kolléga közül pedig az egyik gyönyörű, a másik viszont teljesen idétlen, csakúgy, mint az egész történet.
Igaz, Chan filmjei eddig sem borongós hangulatukról és kifinomult szerkezetükről voltak híresek, de talán még egy sem volt ilyen összecsapott és „elkomolytalankodott”. Persze most is vannak jól levezényelt akciójelenetek és a szokásos, egyszerre viccesen és elegánsan megoldott koreográfiák, de ami az emberfeletti képességeket illeti - hát se nem jópofák, se nem látványosak. 
 
A szebb napokat is látott Julian Sands ezúttal pocsék gazember, de maga Jackie sem mutat annyit, amennyit szokott, így egyedül Lee Evans börleszk számai és Claire Forliani tündöklő mosolya hoznak némi felüdülést. Mentségére legyen mondva, Jackie most lesz 50 éves, és nem várhatjuk el tőle, hogy hegyeket mozgasson meg és elefántokat fektessen két vállra, de azért szomorú, hogyan múlik el a világ és még sok minden más dicsősége.
Vízer
2003.12.29
|
The Medallion
amerikai akcióvígjáték, 89 perc, 2003
A hongkongi szuperzsaru a szokásosnál sokkal nagyobb rúgásokkal küzd az örök életért, oldalán egy kölyökkel, egy bohóccal és egy bombázóval.
Rendező:

Gordon Chan

Színész:

Jackie Chan
(Eddie Yang)

Lee Evans
(Arthur Watson)

Claire Forliani
(Nicole James)

Julian Sands
(Snakehead)

John Rhys-Davies
(Hammerstock-Smythe)

Anthony Wong Chau-Sang
(Lester)

Christy Chung
(Charlotte Watson)

LinkekFilm premierek

Erdei boszorkány - Tűzpróba

cseh-dán-magyar-norvég fantasy, 90 perc, 2018

Undipofik

amerikai-kínai animációs film, 87 perc, 2019

John Wick: 3. felvonás - Parabellum

amerikai akciófilm, 130 perc, 2019

Szívek királynője

dán-svéd filmdráma, 127 perc, 2019

Éter

lengyel-litván-magyar-olasz-ukrán történelmi dráma, 118 perc, 2018
Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Filmek a TV-ben
18:10
Madame Nobel - A béke szerelmese
német-osztrák életrajzi filmdráma, 2014
18:15
Sötét elmék
amerikai sci-fi thriller, 2018
18:25
Pókember 2.
amerikai akciófilm, 2004
18:30
És most valami egészen más
angol vígjáték, 1971
18:30
Tigris és sárkány
amerikai-hongkongi-kínai-tajvani akciófilm, 2000
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.