Minden rendben lesz

est.hu:
7/10
|
olvasói
4/10 (3)
Aki kicsit is ismeri napjaink dán filmgyártását, az tudja, hogy mindenképpen minőségi, remek színészekkel előadott, jól megírt történeteket láthat a vásznon, és aki korábban is követte Christoffer Boe (Rekonstrukció, Allegro) munkáit, ...
...az arra is számíthat, hogy új filmjében is garantáltan keveri a valóságot és a fantáziavilágot, illetve a szezont a fazonnal. 
 
Hősünk, Jacob filmrendező, akinek komoly gondja van a határidők betartásával: most is le kéne adnia egy forgatókönyvet egy háborús filmről, nyilvánvaló az alkotói válság, miközben a kedves feleség csak a rég áhított gyermek készülő örökbefogadására képes koncentrálni. Az egyre zavartabban viselkedő férfi egyik este, hazafelé igyekezve, az országúton elsodor valakit, akiről később kiderül, hogy egy Afganisztánt megjárt, muszlim származású katona.
 
Csakhogy a (holt)test eltűnik, a rendőrség nem tud, vagy nem akar tudni semmit, viszont előkerül egy paksamétányi kegyetlen kínzásokat ábrázoló fotó. Jacob eldönti, hogy végére jár az egyre ködösebbé váló ügynek, miközben már azt sem tudja, kiben bízhat meg. Bár Christoffer Boe korábban a dán film olyan élő legendáival dolgozott, mint Ulrich Thomsen vagy Nikolaj Lie Kaas, most a kevésbé ismert Jens Albinusra bízta a főszerepet, akit Lars von Trier zseniális Főfőnökében láthattunk, Albinus pedig kellőképpen gyűrött arccal és zilált mozgáskoordinációval bír, hogy teljesen hitelessé tegye karakterét. A sztori aktuálpolitikai felhangja és a krimibe illő fordulatok ugyan némileg szokatlanok egy ilyen művészfilmtől, de ez mit sem von le a nagy egész értékéből. 
Vízer
2010.10.15
|
Everything Will be Fine
dán krimi, 90 perc, 2010
Hősünknek pár nap alatt le kell adnia egy háborús témájú forgatókönyvet, de képtelen rá. Közben elüt egy Afganisztánból hazatért dán katonát, akinél titkos, brutális kínzásokról készült fényképeket talál. A fotósorozat alapján nyomozásba kezd.
rendező:

Christoffer Boe

Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2010. október 21.
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
P
15
Szo
16
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.