Az utazó

olvasói
7/10 (88)
Egy gyönyörű nő kiszemel egy átlagembert, egy amerikai turistát, a wisconsini matektanárt, Franket a Velencébe tartó vonaton. Csakhogy emberünket csőbe húzzák, mivel a lányt, Elise-t követi a brit gazdasági rendőrség, hogy rajta keresztül lecsaphassanak szeretőjére, aki lenyúlt pár milliárd dollárt egy gengsztertől.
Franknek és Elise-nek ráadásul nemcsak az adózsaruktól kell megszabadulniuk, hanem le kell rázniuk azt a gonosztevőt és bérgyilkosait is, aki pénzügyileg meg lett rövidítve. A csavar pedig: a rendőrség nem tudja, hogy néz ki a keresett férfi, Elise szeretője. És itt jön ugye Frank a képbe...
 
A sok változtatgatás semminek sem tesz jót, és Az utazóval bizony majdnem annyi kavarás történt, mint amennyit a vásznon láthatunk. Eredetileg Charlize Theron és Tom Cruise lettek volna ugyanis a főszereplők, majd Cruise helyett Sam Worthington került képbe, és a rendezői poszton is több csere történt, míg végül kikötött az Oscar-díjas A mások élete direktoránál, Florian Henckel von Donnersmarcknál. Az ugyan meggyőző, hogy a hősöket végül a két legnagyobb élő sztár, Angelina Jolie és Johnny Depp formálhatta meg, ám a hatást nagyban gyengíti, hogy itt nálunk, Európában nem ismeretlen Az utazó sztorija – hiszen annak a 2005-ös francia thrillernek (Anthony Zimmer) a remake-jéről van szó, ami hitchcocki ihletésével, bámulatos eleganciájával és Sophie Marceau aktív segítségével egyszer már elbűvölte az európai (így a magyar) közönséget. Persze – és szerencsére – azért a nagy csavar a végén itt sem hiányozhat. 
firkász
2010.12.17
|
The Tourist
amerikai-francia thriller, 103 perc, 2010
Frank, az amerikai turista épp Olaszországot járja, amikor összeakad egy csodálatos nővel, aki nem mindennapi bajba keveri.
Színész:

Johnny Depp
(Frank Tupelo)

Angelina Jolie
(Elise Clifton-Ward)

Timothy Dalton
(Jones főfelügyelő)

Paul Bettany
(John Acheson felőgyelő)

Rufus Sewell
(az angol)

Steven Berkoff
(Reginald Shaw)

Raoul Bova
(Filippo Gaggia)

Ralf Moeller
(Lunt)

Christian De Sica
(Lombardi)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2010. december 29.
(13 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Szo
4
23:35
23:45
Ok-okozat
szlovén film, 2018
23:50
Reclaim - A mentőakció
amerikai akcióthriller, 2014
23:50
Luna bosszúja
német kémfilm, 2017
23:55
Gyilkos Joe
amerikai thriller, 2011
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.