Az utazó

olvasói
7/10 (87)
Egy gyönyörű nő kiszemel egy átlagembert, egy amerikai turistát, a wisconsini matektanárt, Franket a Velencébe tartó vonaton. Csakhogy emberünket csőbe húzzák, mivel a lányt, Elise-t követi a brit gazdasági rendőrség, hogy rajta keresztül lecsaphassanak szeretőjére, aki lenyúlt pár milliárd dollárt egy gengsztertől.
Franknek és Elise-nek ráadásul nemcsak az adózsaruktól kell megszabadulniuk, hanem le kell rázniuk azt a gonosztevőt és bérgyilkosait is, aki pénzügyileg meg lett rövidítve. A csavar pedig: a rendőrség nem tudja, hogy néz ki a keresett férfi, Elise szeretője. És itt jön ugye Frank a képbe...
 
A sok változtatgatás semminek sem tesz jót, és Az utazóval bizony majdnem annyi kavarás történt, mint amennyit a vásznon láthatunk. Eredetileg Charlize Theron és Tom Cruise lettek volna ugyanis a főszereplők, majd Cruise helyett Sam Worthington került képbe, és a rendezői poszton is több csere történt, míg végül kikötött az Oscar-díjas A mások élete direktoránál, Florian Henckel von Donnersmarcknál. Az ugyan meggyőző, hogy a hősöket végül a két legnagyobb élő sztár, Angelina Jolie és Johnny Depp formálhatta meg, ám a hatást nagyban gyengíti, hogy itt nálunk, Európában nem ismeretlen Az utazó sztorija – hiszen annak a 2005-ös francia thrillernek (Anthony Zimmer) a remake-jéről van szó, ami hitchcocki ihletésével, bámulatos eleganciájával és Sophie Marceau aktív segítségével egyszer már elbűvölte az európai (így a magyar) közönséget. Persze – és szerencsére – azért a nagy csavar a végén itt sem hiányozhat. 
firkász
2010.12.17
|
The Tourist
amerikai-francia thriller, 103 perc, 2010
Frank, az amerikai turista épp Olaszországot járja, amikor összeakad egy csodálatos nővel, aki nem mindennapi bajba keveri.
Színész:

Johnny Depp
(Frank Tupelo)

Angelina Jolie
(Elise Clifton-Ward)

Timothy Dalton
(Jones főfelügyelő)

Paul Bettany
(John Acheson felőgyelő)

Rufus Sewell
(az angol)

Steven Berkoff
(Reginald Shaw)

Raoul Bova
(Filippo Gaggia)

Ralf Moeller
(Lunt)

Christian De Sica
(Lombardi)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2010. december 29.
(13 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Világszínvonalú programok, nemzetközi hírű fellépők és csodálatos helyszínek!
Filmek a TV-ben
18:15
Koreai rulett
dél-koreai akciófilm, 2013
18:25
Csokoládé
angol romantikus film, 2000
18:30
Virágvölgy
magyar film, 2018
18:35
Inferno
amerikai-japán-magyar-török thriller, 2016
18:40
Fák jú, Tanár úr! 3.
német vígjáték, 2017
Ma este kilenckor Magyar Rhapsody Project a Mesterségek Ünnepén. A Bársony Bálint Sextett a magyar klasszikusokat modernizálja. . . . @mestersegekunnepe #magyarrhapsodyproject #barsonybalintsextett #klasszikusokjazzben #liszt #erkel #kodaly #bartok
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.