3D vetítések

Az utolsó blues

olvasói
(0)
Mára tendenciává érett, hogy az ősz a magyar filmek premiereinek időszaka (is): az idén sincs másként, örvendetes, hogy jó néhány hétre jut egy újabb filmbemutatónk. A Veronika kettős élete című Kieslowski-mű talaján álló, egyetlen nap leforgása alatt játszódó Az utolsó blues egy különös szerelmi háromszöget állít cselekménye fókuszába.


Elsőre úgy fest, a film hősének, Andrásnak kijutott a jóból: látszólag boldogan él feleségével és kisfiával, továbbá jól menő péküzletet visz legjobb barátjával. Andrásnak azonban van egy másik élete is: szakmai utak örvén rendszeresen Krakkóba látogat, ahol csodaszép és minden mozdulatáért rajongó szeretője várja. Évek óta megy ez minden gond nélkül. Akkor kezd el bonyolódni hősünk helyzete, amikor kihívja maga ellen a sorsot, és házasságot ajánl szeretőjének - az ügy már csak azért is kényes, mert András természetesen tisztában van vele, hogy terve nem realizálható, így előbb-utóbb színvallásra fog kényszerülni élete hölgytagjai előtt.


Az utolsó blues az első jeleneteitől az utolsókig a misztikummal kacérkodik: Gárdos Péter (A skorpió megeszi az ikreket reggelire; A brooklyni testvér) rendező a központi hős sorsának természetfeletti értelmezését igyekszik kínálni, azonban amikor másvilági dimenziókban kutakodik, mintha elvesztené a fonalat. A film nem is a direktor ez irányú törekvései miatt érdemes a figyelemre, Az utolsó blues erényei a pazar fényképezésben és a remek színészi alakításokban vannak: a főszerepet játszó Kulka János, a feleség szerepében látható Fullajtár Andrea vagy a szeretőt alakító Agnieszka Wagner mind ihletetten hozzák az általuk megcélzott figurát.
Tutajos
2002.10.10
|
magyar filmdráma, 96 perc, 2001
A harmincöt éves András kettős életet él Budapesten és Krakkóban. Aztán egyszer csak elromlik a fék... Misztikus-szerelmes-romantikus film, egy teljes albumnyi cicivel.
Rendező:

Gárdos Péter

3D vetítések


Linkek

(6 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
Szo
19
19:05
Adele Spitzeder, a csaló
német-osztrák filmdráma, 2012
19:15
A visszavonuló
amerikai romantikus vígjáték, 2009
19:30
A védelmező 2
amerikai akciófilm, 2018
19:30
Egy tiszta nő
angol tévéfilmsorozat, 4. rész, 2008
19:50
Sámson
amerikai-dél-afrikai filmdráma, 2018
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.