Elhajlási engedély

olvasói
6/10 (87)
A hatvanas–hetvenes évekbeli párcserés filmek (Bob és Carol és Ted és Alice, Score) és a dugócimborás őrületek kortárs felfutása (Csak szexre kellesz, Barátság extrákkal) után a filmesek a párkapcsolatok és a szexualitás újabb neuralgikus területére tévedtek.
Talán ismerjük az „őt is unja valaki”-tételt, és bizony a tökéletes házasság sem lehet mindig és minden téren tökéletes. Ha más nem, a kizárólag egyetlen partnerrel folytatott szex lesz problémás több, közösen eltöltött év után.
 
Így van ezzel Rick (Owen Wilson) és Fred (Jason Sudeikis) is, akik hiába élnek boldog házasságban egy-egy gyönyörű feleség (Jenna Fischer és Christina Applegate) oldalán, folyamatosan más nőkön jár az eszük. A helyzet odáig fajul, hogy a két nej elhatározza: kimenőt, azaz egy hét időtartamra érvényes „elhajlási engedélyt” ad az uraknak. Ezen idő alatt bármit szabad, nem kell a hűséges férj szerepét játszaniuk, utána viszont vissza kell térniük az igába. A két főhős először azt hiszi, ez kész főnyeremény, és 168 óra aranyélet vár rájuk – ám ahogy az lenni szokott, a valóságban semmi sem működik úgy, ahogy várják, ráadásul még azzal is meg kell küzdeniük, hogy az egy hét alatt talán a csinos feleségek sem lesznek feltétlenül hűségesek. 
 
Farrellyék már a Keresd a nőt!, az Én és én meg az Irén, A nagyon nagy Ő vagy az Agyő, nagy Ő! című vígjátékokban is tabuk nélkül kezelték a párkapcsolati kérdéseket. Új szexkomédiájukban már a szereposztással biztosra mentek; érdekes színfoltnak pedig bevették Stephen Merchant brit komikust a csapatba. 
firkász
2011.02.17
|
Hall Pass
amerikai vígjáték, 105 perc, 2011
Egy házas férfi egyhetes engedélyt kap a feleségétől némi félrelépésre, de a kalandhoz a legjobb haverja is be akar csatlakozni.
Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2011. március 3.
(9 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:10
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
18:10
Dr. Hope: Egy asszony nem adja fel 2.
német életrajzi filmdráma, 2009
18:20
Millió dolláros bébi
amerikai filmdráma, 2004
18:40
Pokolfajzat
amerikai akciófilm, 2004
18:45
Cliffhanger - Függő játszma
amerikai akciófilm, 1993
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.