Paul

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (27)
Míg A negyedik földönkívüli karaktere a megtévesztésig hűen játszotta az amerikai átlagtinédzsert, addig a legújabb, domesztikált alient hőséül választó sci-fi kulcsfigurája, Paul az átlagsuttyót próbálja hozni:...
...dohányzik, káromkodik és vakarja a tökét – viszont valamivel nehezebben illeszkedik be a földlakók közé, tekintve, hogy a megszólalásig olyan, mint amilyennek az emberek a marslakókat elképzelik (kis zöld emberke nagy fejjel és hatalmas szemekkel). Nem csoda, hogy először a frászt hozza az Egyesült Államokban vakációzó angol sci-fi-őrültekre, Graeme-re és Clive-ra. Hamarosan azonban megbarátkoznak az egyébként éppen szökésben lévő idegennel, ezért – egy bájos félszemű leányzóval, Ruthtal kiegészülve – segíteni akarnak neki eljutni az érte érkező űrhajóhoz. Az amúgy sem egyszerű vállalkozást tovább nehezíti, hogy a Pault üldöző kormányügynökökön kívül nyomukban van Ruth keresztény fundamentalista apja is.
 
Az angol komikusduó tagjai, Simon Pegg és Nick Frost korábban olyan műfajparódiákban játszottak, mint a Haláli hullák hajnala című zombiőrület vagy a zsarufilmes Vaskabátok (Pegg pedig egyúttal a forgatókönyvüket is jegyzi). A Paul scriptjét közösen írták, és a korábbiakhoz hasonlóan szintén egy filmzsánert fordítanak ki benne, de paródia helyett összetettebb, némileg kifinomultabb, ám nem kevésbó szórakoztató lett a végeredmény: egy road movie-ba oltott, buddy movie-val keresztezett sci-fit kapunk, tele önreflexióval és utalással – és nem mellesleg rengeteg poénnal. 
fürkész
2011.05.06
|
Paul
amerikai-angol vígjáték, 104 perc, 2011
Két brit képregény-geek Amerikába utazik, hogy a híres 51-es körzetben idegeneket keressen. És találnak is.
Rendező:

Greg Mottola

Színész:

Simon Pegg
(Graeme Willy)

Nick Frost
(Clive Gollings)

Jason Bateman
(Zoil ügynök)

Kristen Wiig
(Ruth Buggs)

Jane Lynch
(Pat Stevens)

Sigourney Weaver
(a nagy fiú)

Blythe Danner
(Tara Walton)

Jeffrey Tambor
(Adam Shadowchild)

David Koechner
(Gus)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2011. május 12.
(12 kép)


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
18:15
Szökevény hercegnő
amerikai-kanadai romantikus film, 2015
18:30
Kislány a küszöbön
német vígjáték, 2011
18:40
A tenger szívében
amerikai kalandfilm, 2015
18:50
Zöld Lámpás
amerikai akciófilm, 2011
18:50
Ragyogó világ
japán romantikus filmdráma, 2017 (feliratos)
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.