Eljő a napunk

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (27)
Vincent Cassel az egyik legjobb ma élő francia színész, ha nem a legjobb – és mi erősen hajlunk az utóbbi verzióra. Egyszerre képes elbűvölő és visszataszító, primitív vagy kifinomult figurákat életre kelteni, és most igazán elemében van, hiszen az anarchista pszichiáter szerepét rá öntötték.
A legizgalmasabb filmek a lázadásról szólnak, még akkor is, ha a néző feltétlen nem ért egyet annak okával, és akkor is, ha a lázadásnak nincs is konkrét oka. A fiatal Remy-nél (Olivier Barthelemy) például ott pattan el a húr, hogy mindenki rászáll vörös haja miatt, és egy családi perpatvar, illetve egy rosszul sikerült vakrandi után egy életunt, de remek rábeszélőkészséggel rendelkező pszichiáter kezei között köt ki.
 
Ez volna Patrick (Vincent Cassel), a nagy manipulátor, aki ifjú védencét különböző próbákon hajszolja át, hogy az végre kiálljon az igazáért, de a „kísérlet” célja nem az, hogy segítsen a srácnak, sőt! Ahogy a furcsa páros, egyfajta vöröshajú, pasiból készült Thelma és Louise-ként nekivág az útnak, elvileg Írországba, a veresek otthonába igyekezve, egyre több konfliktusba futnak bele, és már az elején garantálható a tragikus végkifejlet, már csak azért is, mert a cím egyben az IRA jelmondata is. Ha a gyakran öncélú ámokfutás néhány kritikusnak nem is tetszett, abban mindenki egyetért, aki látta a sokak által csak a francia Harcosok klubjaként aposztrofált filmet, hogy rendezője, Romain Gavras (a nagy Costa-Gavras fia) a jövő nagy ígérete. Mi is így gondoljuk.
Vízer
2011.04.14
|
Notre jour viendra
francia filmdráma, 90 perc, 2010
Egy vörös hajú tinédzser, akit senki sem ért meg, úgy dönt, hogy idősebb haverjával elutazik Írországba, a vörös hajúak földjére. Az utazás viszont nem úgy sül el, ahogy tervezték, és erőszakos cselekményekbe torkollik.
Rendező:

Romain Gavras

Forgalmazza: Mokép
Bemutató: 2011. április 21.
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Cs
9
18:20
Egyetlen
amerikai sci-fi, 2019
18:40
Deep Impact
amerikai akciófilm, 1998
18:45
Ösztön
amerikai thriller, 1999
18:45
Little Woods
amerikai krimi, 2018
18:50
300
amerikai akciófilm, 2007
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.